Annonce
Holstebro Onsdag

Kommunen dropper planer om facade-afgift

Der bliver ikke en facadeafgift, kunne både handelsstandsforeningens formand, Michael Ulsted (her på billedet) og borgmester H.C. Østerby fortælle på den årlige generalforsamling i Holstebro Handelsstandsforening i Musikteatret onsdag aften. Foto: Jan Briks
Holstebro Kommune og handelsstandsforeningen har flere gange raslet med sablerne over for "gratisterne" i gågaden og luftet tanken om en facadeafgift. Men nu slukker kommunen lyset for planerne.
Annonce

Holstebro: - Der er kun én vej, og det er en facade-afgift, og vi skal have det på plads i år, så det er gældende fra 1. januar 2019.

Sådan lød ordene på sidste års generalforsamling i Holstebro Handelstandsforening, da borgmester H.C. Østerby (S) stillede sig på talerstolen og meldte klart ud mod gågadens "gratister".

Men da et halvt hundrede forretningsdrivende onsdag aften i sidste uge mødtes til generalforsamling i handelsstandsforeningen anno 2019, stod det lysende klart fra både formand Michael Ulsted og borgmesteren, at planerne om en facadeafgift nu skrinlægges.

- Vi har fået afsøgt gråzonerne omkring, hvad vi må og kan. Og rent juridisk kan det ikke lade sig gøre. Så skal det være en skat, vi lægger på, og så ved jeg godt, hvordan det vil blive opfattet - og det er negativt, sagde H.C. Østerby på sidste uges generalforsamling.

Facadeafgiften var ment til, at de forretningsdrivende, der har facade ud mod gågaden, skulle blive tvunget til at betale til de fælles udgifter som for eksempel julebelysning.

Indtil nu har kendsgerningen kun været kendt internt i kommunen. Det var først onsdag aften i sidste uge, det blev offentliggjort. Kendsgerningen ærgrer borgmesteren:

- Jeg vil sige det sådan; jeg har det stadig rigtigt skidt med, at der er nogle store kæder her i byen, som ikke vil betale til fællesskabet. Vi kan lige så godt være ærlige og sige, det er blandt andet Bestseller og Jensens. Det piner mig helt vildt, for det går udover fællesskabet, sagde Østerby, der indtil videre har lagt planerne på is.

- Der er ikke et næste skridt lige nu, sagde Østerby.

Annonce

Gøre det attraktivt

I stedet bør man ifølge Michael Ulsted, der på generalforsamlingen blev genvalgt som formand, i gang med at se på, hvordan man kan gøre det så attraktivt som muligt for butikkerne at blive medlem af foreningen:

- Nu skal vi se på, hvad der er af muligheder. Måske skal vi have fremelsket nogle pakkeløsninger, så de synes, det giver mere mening at være med, sagde han.

Per dags dato tæller foreningen 237 forretningsdrivende - én mindre end sidste år. I 2014 var 251 forretningsdrivende medlem af handelsstandsforeningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

"Lukket" butik har fundet alternativ måde at holde udsalg på: - Det har gjort os til optimister med henblik på fremtiden

Annonce