Annonce
Holstebro Onsdag

Kreativt værksted rykker ind i tom gågadebutik

Fra venstre står initiativtagerne, Jesper Larsen, Emma Mouritzen Holm og Morten Espersen Dam. De står foran den gule bygning ved Store Torv, hvor Kulturværkstedet snart åbner. Pressebillede
Om mandagen i efterårsferien åbner Kulturværkstedet første gang sine døre og inviterer til udstilling. Det nye kulturtilbud skal have sit eget liv i gågadens tomme butikker.
Annonce

Holstebro: Under navnet Kulturværkstedet får Holstebro et helt nyt tilbud, som gør det muligt for udøvende kunstnere at møde og inddrage børn, unge og voksne i deres arbejde med kunst og kultur.


Meningen er, at Kulturværkstedet udvikler sig i alle mulige retninger, så alt i virkeligheden kan ske.

Emma Mouritzen Holm, billedkunstner


I spidsen for Kulturværkstedet står Emma Mouritzen Holm, der selv er udøvende billedkunstner i Holstebro, og hun har længe savnet et sted som Kulturværkstedet.

- Ikke mindst på grund af Dansk Talentakademi er der mange unge kunstnere i Holstebro, men vi har ikke haft mange muligheder for at udstille vores kunst lokalt eller inddrage byens borgere i arbejdet. Det får vi nu, og det er helt fantastisk, siger Emma Mouritzen Holm i en pressemeddelelse.

- Meningen er, at Kulturværkstedet udvikler sig i alle mulige retninger, så alt i virkeligheden kan ske. Vi stiller en ramme til rådighed, inviterer områdets kunstnere og kulturpersoner indenfor og så folder det sig ud herfra, fortsætter hun.

Hun har i samarbejde med musiker Morten Espersen Dam, der er flyttet tilbage til Holstebro fra København, sammensat et program i Kulturværksted, som løber frem til jul.

Annonce

Flytter ind i tomt lokale

Kulturværkstedet flytter i første omgang ind i den butik, der tidligere rummede Matas på Grønsgade ved Store Torv midt i Holstebro.

Forsker følger Kulturværkstedet tæt

Siden idéen om et åbent Kulturværksted hvor udøvende kunstnere og kulturpersoner af enhver art opstod, har projektet været fulgt tæt af Anders Brøndum Klein, der er i gang med en tre-årig erhvervs-ph.d om udvikling af bymidten i Dansk Arkitektur Center på Copenhagen Business School.

Med udgangspunkt i Holstebro skal han i sit tre-årige forskningsprojekt studere, hvordan man skaber et godt og meningsfuldt samarbejde mellem kommune, lokale borgere, erhvervsliv og organisationer i forbindelse med byudviklingsprojekter.

- Kulturværkstedet er et rigtigt godt eksempel på, hvad der sker, når man sætter mennesker fra alle mulige sammenhænge sammen om at udvikle et fælles projekt. Der er brug for nytænkning i bymidten overalt i Danmark og i verden for den sags skyld. Og der er Holstebro godt med, siger Anders Brøndum Klein.

Et konkret resultat af hans forskning kunne blive en ny fagbog om byudvikling og samarbejde.

Når butikken bliver udlejet, rykker Kulturværkstedet videre til en anden midlertidig tom butik i gågaderne.

Kulturværkstedet åbner mandag den 12. oktober klokken 10 i efterårsferien med en udstilling, hvor tre lokale kunstnere udstiller værker om kvindekroppen under overskriften, "Fødsel - en ny begyndelse".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Corona skabte alternativer

Annonce