Annonce
Holstebro Onsdag

Kunder efter lukketid: Købmanden i Staby er næsten i mål

Anita Sørensen er ikke mange uger fra at realisere det system, der skal give kunderne adgang til købmanden efter lukketid. Foto: Jan Briks
Hun er næsten i mål - Anita Sørensen, der har Letkøb i Staby. Det låsesystem, der skal låse kunderne ind efter lukketid, står klar. Nu mangler blot et par "sten" at falde på plads, før systemet kan tages i brug.
Annonce

Staby: Det er ikke som sådan officielt. Ikke helt. Men den drøm, købmand Anita Sørensen i længere tid har haft om at kunne tilbyde kunderne adgang efter lukketid i butikken i Staby, er nu meget tæt på at være realiseret.

- Det er lige oppe over, som hun siger.

For i sidste uge blev det låsesystem, der skal give kunderne adgang fra butikkens bagindgang, installeret. Låsesystemet er i forbindelse med en elektronisk boks, der kan modtage datainformation fra kundernes mobiltelefoner, således at kunderne i sidste ende kan logge ind i butikken med en app til telefonen.

- Så låser døren op, og lyset tænder i butikken, siger Anita Sørensen.

Officielt er muligheden ikke "åbnet" endnu. Men teknikken bag virker, som den skal.

Annonce

Bagbutik og ostedisk

Der er dog et par "sten", der skal fjernes - nogle udfordringer, der skal forceres, før den lille købmand åbner for konceptet.

Blandt andet skal købmanden have fundet en måde at låse ned til både bagbutik og ostedisken.

- Og så skal fødevaremyndighederne jo godkende det, så vi er sikre på, at alt er okay, siger hun.

Annonce

Betalingen

En anden udfordring er betalingen.

Den betalingsform, som Anita Sørensen oprindelig havde udtænkt sig, rummer en række udfordringer. Derfor bliver det i starten en lidt alternativ løsning, der bliver, når kunderne skal betale for varene udenfor normal åbningstid.

- Det bliver noget med at tage et billede af varene med sin mobiltelefon, siger Anita Sørensen, der endnu ikke har fuldstændig klarhed over, hvordan systemet med betaling skal fungere.

Men drømmen - den er næsten ført ud i livet.

- Jeg tænker umiddelbart, at det bliver omkring midten af november, det åbner, for lige nu er det småting, det handler om, siger hun.

Hvor mange, der kommer til at bruge systemet, tør hun ikke gætte på:

- Det er jo det, der bliver det spændende. For mange af kunderne kan jo også godt lide at komme herind, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jagten på kalken

Holstebro Onsdag

Idrætsrådet holder årsmøde

Annonce