Annonce
Holstebro Onsdag

Kunder positive over tidlige julelys: Butikker tvivler dog på større omsætning

Julelyset blev tændt i Holstebro. Der måtte to nedtællinger til, før lysene, der flimrede, endelig fandt styrke. Foto: Johan Gadegaard
Flere kunder og butikker var positive over den tidlige "optænding" af julelysene i gågaden i Holstebro fredag. Men tre af butikkerne tvivler dog på, at det vil gavne omsætningen.
Annonce

Holstebro: Det blev et brud med traditionerne, da der fredag den 1. november, blev gået i optog gennem gågaden for at tænde julelysene. Juletræet i toppen af Nørregade skulle dog gennem to nedtællinger, før lysene endelig tændte.

For tidligere har gran-guirlanderne først måttet tændes i midten af november, mens de store installationer blev tændt i forbindelse med Black Friday. Men i år blev alt tændt på én dag.

Kunderne lader dog til at have taget godt imod initiativet:

- Jeg synes, det er fint. Detailhandlen her i Holstebro har måske haft det lidt svært i nogen tid, så jeg synes, det er fint med en længere periode med julelys - det kan da måske lokke nogle folk til, siger 50-årige Carsten Esager Sørensen.

22-årige Frederikke Schiffer-Starcke, der er tjener på Under Klippen, er delvist enig:

- Det er måske lidt tidligt, men så længe det er efter halloween, er det okay. Om man ligefrem kommer i julehumør af det, ved jeg nu ikke, men det gør mig i bedre humør, siger hun.

Også 50-årige Carsten Yding tilslutter sig de positive røster:

- Jeg har det sådan lidt; det er den mørke tid - skab dog noget lys i gaden. Jeg kommer igennem gågaden hver dag, så måske det vil minde mig om, at det er ved at være tid til at købe gaver. På den måde kan man sige, at det virker, siger han.

"Sne" blev kastet ud på gågaden til stor glæde for de fremmødte børn. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Større omsætning og mindre panik

Handelschef Jens Kristian Larsen fortæller om beslutningen i at tænde tidligere:

- Sidste år, da vi tændte lysene i forbindelse med Black Friday, var der 2500-3000 mennesker i byen på samme tid. Der var lidt paniksituation gennem gågaden og ved p-pladserne, så det var medlemmerne selv, der foreslog, om vi ikke skulle lægge det en anden dato.

Håbet er, at placeringen på J-dag kan hjælpe med at støtte op om byens restauratører.

Ligeledes forventer Jens Kristian Larsen, at den forlængede periode kan give større omsætning for butikkerne.

- Har kunderne længere tid til at komme til Holstebro og se julelys, tror jeg, at det vil kunne ses på omsætningen i sidste ende, siger han.

Annonce

Tror ikke på større omsætning

I Imerco på Store Torv er butikschef Anna Kristensen i gang med at stable kasser.

- Det er da hyggeligt, men det er alligevel lidt tidligt - vi er ikke engang helt juleklar selv, siger hun.

Hun tror ikke, at det på omsætningen vil have større betydning, at perioden bliver forlænget. Men kundestrømmen kunne måske blive lidt mere jævn.

I Sinnerup - en af byens helt store salgssteder for julepynt - er Dorte Hofstedt i gang med at pakke en gave ind. Hun hilser den tidligere "oplysning" velkommen.

- Det er jo den mørke tid - så hvorfor ikke udnytte det? Og det er da bare hyggeligt, siger hun og tilføjer:

- Men jeg tror ikke, at folk går ud og bruger flere penge, fordi der er oplyst nogle pærer i gågaden. Det kan da godt være, der kommer flere ned i byen og oser, men jeg tror ikke, vi ender med at kunne se det på bundlinjen.

Emil Fjord, der er salgsassistent i Mr., tilslutter sig:

- Jeg tror ikke, det kommer til at gøre det helt store, men jeg håber …, siger han.

Julelyset tændes i Holstebro.Foto: Johan Gadegaard
Julelyset tændes i Holstebro.Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce