Annonce
Holstebro Onsdag

Kunderne vender tilbage til Blå Kors' genbrugsbutikker

Mange kunder har lagt vejen forbi en af Blå Kors' genbrugsbutikker siden genåbningen. Her et glimt fra butikken i Aarhus. Pressebillede
En af udfordringerne i forbindelse med genåbningen er behovet for flere frivillige. Vurderingen er, at butikkerne mangler ti til 15 procent af de frivillige på landsplan som følge af coronakrisen
Annonce

Holstebro/Danmark: Alle Blå Kors' 53 butikker er nu genåbnet, og det er blevet taget rigtig godt imod blandt danskerne. På trods af færre åbningsdage og begrænsede åbningstider i butikkerne, går det godt med omsætningen.

Det oplyser Blå Kors, der er en en kristen, social hjælpeorganisation, i en pressemeddelelse.

I alle butikker er der blandt andet indført håndsprit, afstandsmarkører i gulvet, plexiglas ved kassen og en begrænsning på antallet af kunder.

- Vi har haft et overraskende fornuftigt salg de første par uger. Vi kan se, at kunderne vender tilbage til vores genbrugsbutikker. De har ikke glemt os, og det er vi både taknemmelige og rigtigt glade for. Mange af vores butikker har solgt godt, selvom de har haft færre åbningstimer, fortæller Anders Christensen, som er chef for Blå Kors Genbrug.

Annonce

Lukket om onsdagen

En af de 53 genbrugsbutikker ligger på Banetoften 60 i Holstebro, og her har de også tommelfingeren vendt opad.

- Det går strygende, fortæller Helge Larsen, der sidder med i ledergruppen for Blå Kors-genbrugsbutikken i Holstebro.

- Om onsdagen holder vi dog lukket, fordi vi ikke har kunnet få bemandet den dag med frivillige, siger han og fortæller, at de frivillige i Blå Kors-forretningen i Holstebro er "på den gode side af 70", som han udtrykker det.

Omkring 38 frivillige er mødt op efter coronapausen, men tre til fire frivillige har valgt at se tiden lidt an, før de melder sig klar til at møde op i genbrugsbutikken igen.

Butikken åbnede torsdag den 30. april efter nedlukningen af landet.

- Den første dag solgte vi for 13.000 kroner, siger Helge Larsen og fortæller, at der er kommet masser af tøj ind, mens butikken har været lukket.

Annonce

Mangel på frivillige

Udover travlhed med at betjene kunder og sikre en tryg oplevelse, har de frivillige, som driver Blå Kors' genbrugsbutikker, altså også travlt med at sortere de mange ting, der bliver indleveret.

Tendensen er, at mange kunder både donerer og køber ting på samme shoppetur.

- Folk har ryddet op under coronakrisen. De afleverer deres ting og går derefter ind og handler. Man afleverer for eksempel et fladskærms-tv og køber noget tøj bagefter, siger chefen for Blå Kors Genbrug, Anders Christensen. Blå Kors' genbrugsbutikker drives af omkring 2300 frivillige, og al overskuddet fra salget i butikkerne går til at hjælpe udsatte børn, unge og voksne i Danmark.

En af udfordringerne i forbindelse med genåbningen er netop behovet for flere frivillige. Vurderingen er, at butikkerne mangler omkring ti til 15 procent af de frivillige på landsplan på grund af coronakrisen, og derfor opfordrer chef for Blå Kors Genbrug, Anders Christensen, flere til at melde sig:

- Hvis man har lyst til at blive frivillig, er det nu, vi har brug for danskerne. I vores butikker kan man komme ud blandt mennesker og være en del af et trygt, meningsgivende fællesskab, hvor vi passer på hinanden.

Du kan læse mere om muligheden for at blive frivillig i Blå Kors' genbrugsbutikker på www.blaakors.dk/bliv-frivillig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jazztrio spiller i Subhuset

Annonce