Annonce
Holstebro Onsdag

Kunsthåndværker udstiller kæmpe-strik på taget af sin carport

Lotte Kjær er her kravlet op på taget til sit kunstværk, der består af ti glaskasser fyldt op med strik. Foto: Morten Stricker
Lotte Kjær, der designer og producerer unika-strik på sit værksted, udstiller strikkede kæmpe huer, sokker og vanter i ti glasmontre, som hun har placeret på carportens flade tag.

Holstebro: - Når kunder og publikum ikke må komme indendørs til mig, så må jeg række ud til dem. Og man må jo gøre lidt for at underholde sig selv og alle andre i disse coronatider.

Sådan lød filosofien bag en ny, udendørs strikkeudstilling, som kunsthåndværker Lotte Kjær har taget initiativ til.

Kunstværket består af ti glaskasser, som stikke-eksperten har fyldt op med kæmpestore udgaver af strikkede huer, sokker og vanter, der har fået plads i hver sin glasmontre.

Kunstværket, der har fået navnet Emphemera, er udstillet på taget af familiens carport ved hjemmet på Harrestrupvej 55.

- Jeg er en kunsthåndværker, der er vant til at være af sted til mange arrangementer, men som alle andre er alle mine aktiviteter stadig aflyst, og jeg er efterhånden som en cirkushest uden manege. Jeg ved ikke, om det er hele forklaringen, men jeg havde brug for at ruske op i dagsrutinerne og besluttede mig for at lave en udendørs strikudstilling, fortæller 56-årige Lotte Kjær om baggrunden for den utraditionelle udstilling.

Annonce

Biler vender om

Kunstværket Emphemera var først gang udstillet under Europæisk Kulturby 1996 i Rundetårn, og siden har det været udstillet over hele landet i forskellige sammenhænge.

- Her under Covid-19-lockdown er alle kulturinstitutioner som bekendt lukkede. Det er heldigvis blevet en trend at genopdage alle de smukke, udendørs kunstværker, som specielt befinder sig i vores byer, siger Lotte Kjær.

Naturen er en ny trend, som nu også bliver dyrket.

- Da jeg selv bor i naturen, var det nærliggende for mig at kombinerede de to elementer - kunst og natur. Min carport har fladt tag, og det gør det muligt for mig at udstille mit kunstværk på taget, forklarer hun.

- Gå en tur i Vestre Plantage og slå et smut ud ad Harrestrupvej og se mit kunstværk. Går turen til Jespers Planteskole kan du også opleve kunstværket i forbifarten, lyder opfordringen fra kunsthåndværkeren.


Jeg har også set flere biler, der vender ved det næste hus for at køre tilbage for lige at se nærmere på kunstværket.

Lotte Kjær, kunsthåndværker


Lotte Kjær fortæller, at hun har fået positive reaktioner på strikke-udstillingen på taget.

- Flere har skrevet på Instagram og Facebook, at det er en fantastisk idé, og folk kommer både gåede, cyklende og kørende forbi for at se det. Jeg har også set flere biler, der vender ved det næste hus for at køre tilbage for lige at se nærmere på kunstværket, fortæller hun.

Emphemera kan ses frem til mandag den 5. april, hvis vejr og vind tillader det.

Annonce

Et liv med strik

- Jeg har aldrig lavet andet end at strikke, fortæller Lotte Kjær om håndværket, der også fylder arbejdslivet ud.

Som barn lærte hun at strikke af sin mor og mormor. Under et højskoleophold i 1980'er blev hun fascineret af at væve og blev uddannet væver.

Det var også på højskolen, at hun mødte sin mand, som hun rejste sammen med til New York, hvor han spillede jazz. I USA studerede Lotte tekstildesign, og blev introduceret til maskinstrikning.

- Og jeg har levet af det siden, fortæller Lotte Kjær, der sammen med sin mand vendte hjem fra USA i 1996 og slog sig ned på Harrestrupvej, hvorfra hun driver sin virksomhed og har værksted.

Lotte Kjær har undervist, og siden år 2000 har hun drevet sin virksomhed, Lotte Kjær Design. I dag arbejder hun også på Dansk Talent Akademi, hvor hun er leder af børne- og ungeområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Restaurants usædvanlige etårs-dag fejres med sekscifret investering: - Vi har kun haft åbent én uge, hvor vi selv kunne få lov til at bestemme

Holstebro Onsdag

15 tegn på forår

Holstebro Onsdag

Tandlæge vender hjem

Annonce