Annonce
Holstebro Onsdag

Kunstmaler og digter fejrer jubilæum med digtudgivelse

- Gennem et halvt århundrede, gennem mange kunstforeninger i ind-og udland og gennem mange lande har jeg haft den store glæde at udstille mine oliemalerier, og derigennem har jeg mødt mange søde og inspirerende mennesker, siger Else Husted Kjær om sit 50 års jubilæum. Arkivfoto: Morten Stricker
"Vent Venligst" hedder den nye digtsamling, som Else Husted Kjær har skrevet. Lørdag den 31. oktober markerer hun den nye udgivelse og fejrer sit 50 års jubilæum som kunstner.
Annonce

Nees: - Kunsten er den største gave, menneskene har fået. For tænk engang, hvor fattig verden ville være uden musik, digte og maleri. Derfor kæmper jeg for poesien hver dag - den kommer nemlig ikke altid af sig selv.

Sådan lyder Else Husted Kjærs livsfilosofi.

Den 72-årige billedkunstner, digter og foredragsholder driver Poesigaarden i Nees, der ligger omkring 13 kilometer nordvest for Vemb.

Og nu kan hun fejre sit 50 års jubilæum med kunsten.


Det er med alle disse år blevet til mange spændende udstillinger blandt andet i Norge og i England samt i Indien med udstillinger på ambassadeplan.

Else Husted Kjær, billedkunstner, digter og foredragsholder.


Det var nemlig i 1970, at hun sammen med malervenner af den færøske forfatter, William Heinesen, blev inviteret til at udstille i det nybyggede kunstmuseum i Torshavn.

Og sådan gik det til, at hun debuterede i verdens mindste hovedstad.

- Det var jo en flot debut for en ung maler. Det er med alle disse år blevet til mange spændende udstillinger blandt andet i Norge og i England samt i Indien med udstillinger på ambassadeplan, siger Else Husted Kjær, der senere samme år udstillede sine værker på Lemvig Museum.

Annonce

Altid tid til kaffe

I 1995 fejrede hun sit 25 års jubilæum i København, og i 2020 fejrer hun sit 50 års jubilæum i New York i Chelsea.

Jubilæet markeres også på Poesigaarden i Nees, og hvad kan være mere rigtigt for en digter end at fejre sit jubilæum med at udgive en ny digtsamling.

"Vent Venligst" hedder digtsamlingen, som hun beskriver som en lille rejse under poesiens Vinger krydret med stemninger af egne oliemalerier.

Ved arrangementet, der er planlagt til lørdag den 31.oktober fra klokken 14 til 17, holder rektor emeritus Lars Ebbensgaard åbningstalen.

Else Husted Kjær har studeret litteraturhistorie på Aarhus Universitet. Hun debuterede som  digter i 1988. Privat er hun gift, har tre sønner og mange herlige børnebørn, som hun siger.

Hende valgsprog er:

"Man skal altid ha’ tid til en kop kaffe!" og "Hold fast i dig selv og Vor Herre!".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Julemarked i Haderup aflyst

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce