Annonce
Holstebro Onsdag

Kunstprojekt: Sådan lyder Palles dagligdag

Med mikrofoner placeret på Palles ører, får publikum et klart billede af, hvordan hans hverdag lyder - for ham. Pressebillede
Men en helt særlig lydoptagelsesteknik er fem vestjyders dagligliv blevet til podcasts. Resultatet kombineres med med en performance i Struer torsdag 13. juni.
Annonce

Struer: Hvordan lyder hverdagen egentlig? Hvilke lyde lægger du ikke mærke til? Tænker du over dine bevægelser? Hvad optager dig egentlig? Det er spørgsmål, der stilles i fem podcasts, der portrætterer fem forskellige vestjyder gennem lyde og bevægelser fra deres hverdag.

Serien "Optagethed" produceres af kompagniet We Go og præsenteres af festivalen Struer Tracks i samarbejde med kommunerne Struer, Ringkøbing-Skjern og Holstebro. Projektet skabes af koreograf Kirstine Kyhl Andersen og komponist Niels Bjerg.

Den første podcast handler om Palle, der bor i Ringkøbing og er fastligger ved Toftum Bjerge. Den er optaget med en helt særlig teknik.

- Du hører de samme lyde og mærker, hvordan personen bevæger sig gennem de rum og scenarier, der udgør en dagligdag, fortæller Niels Bjerg i en pressemeddelelse.

Kunstprojektet "Optagethed" skildrer hverdagen gennem lyd, musik og dans. Pressebillede
Annonce

Lyde bliver til musik og dans

- Gennem et roligt flow og en ekstraordinær lydoplevelse, lærer vi Palle at kende som et helt almindeligt og samtidig unikt menneske. For det er nemlig det, der er tanken bag produktionerne; de fem personportrætter fremstiller helt almindelige vestjyder. Vi mærker og lytter til dét, vi alle sammen har tilfælles, men som samtidig også er dét, der gør hvert af vores liv til noget helt særligt, påpeger Niels Bjerg.

Mens hovedpersonen fortæller sin historie, bliver hverdagslydene gradvist forvandlet til rytmer og melodier. Hvert afsnit lanceres med en surroundsound forestilling, hvor dansere med trådløse højttalere bevæger sig rundt blandt publikum.

Der er premiere på podcasten med Palle i Struer i Folkets Hus torsdag den 13. juni. Der er forestillinger klokken 16.30, 17.15 og klokken 18.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce