Annonce
Holstebro Onsdag

Landboforening håber at holde ansatte fra minkbranchen i landbruget

- Bare det, at de har passet dyr før, gør jo, at de ved, hvordan den slags fungerer. Så vi skal gøre svine- og kvægbranchen interessant for dem, siger Kristian Gade, der er formand for Holstebro-Struer Landboforening. Arkivfoto: Morten Stricker
De folk, der har haft deres daglige gang på minkfarmene, kan lukke huller andre steder i landbruget. Her er der nemlig brug for kvalificeret arbejdskraft.
Annonce

Holstebro: Når de ansatte på landets minkfarme er færdige på farmene og skal til at kigge efter nyt arbejde, så står det øvrige landbrug klar med åbne arme.

Her er der nemlig mangel på kvalificeret arbejdskraft, og formanden for Holstebro-Struer Landboforening, Kristian Gade, håber på, at de, der tidligere har passet mink, er klar til at passe køer og grise i fremtiden.

- Nu skal de lige have lov til at finde sig selv. Mange af dem går og gør rent på minkfarmene, og så håber vi, at vi kan fastholde dem i vores erhverv, siger han.

Selvom medarbejderne på minkfarmene ikke før har passet andet end mink, kan de stadig være i høj kurs for de øvrige brancher inden for landbruget.

-Bare det, at de har passet dyr før, gør jo, at de ved, hvordan den slags fungerer. Så vi skal gøre svine- og kvægbranchen interessant for dem, siger Kristian Gade.

Annonce

Jobportal skal hjælpe

Når der på den ene side står arbejdsgivere og mangler kvalificeret arbejdskraft, og der på den anden side står tidligere ansatte i minkbranchen uden arbejde, så kunne det lyde som om, at begge parter har interesse i at mødes.


Mange af dem kommer fra udlandet, og hvis ikke de får nyt arbejde, risikerer de at skulle rejse hjem. Derfor hører vi også, at de er arbejdsomme og meget villige til at omstille sig.

Christina Bentzen, der er Teamleder og HR-konsulent ved LandboUngdom


Det vil LandboUngdom, der står bag jobportalen Jobstafet, sørge for sker.

- Vi har skruet meget op for markedsføringen og omtalen af de medarbejdere, der kommer fra minkbranchen, og vi kan også allerede se, at nogle begynder at blive ansat i andre landbrugserhverv, siger Christina Bentzen, der er Teamleder og HR-konsulent ved LandboUngdom.

Jobstafet har sendt de første videre fra minkfarmene og over i andre brancher inden for landbruget, og her har LandboUngdom fået positive tilbagemeldinger.

- Det, vi hører fra arbejdsgiverne, er, at de er gode til at tage sig af dyrene og holde øje med deres trivsel, fordi de er vant til at minkene skal have det godt, hvis pelsen skal være god, siger Christina Bentzen.

For mange af de tidligere minkmedarbejdere kan det få store konsekvenser, hvis de ikke kan finde nyt arbejde.

- Mange af dem kommer fra udlandet, og hvis ikke de får nyt arbejde, risikerer de at skulle rejse hjem. Derfor hører vi også, at de er arbejdsomme og meget villige til at omstille sig, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce