Annonce
Holstebro Onsdag

Ledelseskonsulent: Vi kommer ikke tilbage til normalen

Finn Kræfting, der er ledelseskonsulent hos VIA, tror på, at pandemien vil sætte nye standarder og føre os ind i en ny virkelighed. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
- Det er naivt at tro, at vi kommer tilbage til "normalen",  når vi kommer på den anden side. Det mener Finn Kræfting, der er ledelseskonsulent ved VIAs efter- og videreuddannelse, og han opfordrer til at sætte gang i udviklingen og støbe fundamentet for virksomhedernes fremtidige forretningsgrundlag nu.
Annonce

Holstebro: - Pandemien vil sætte nye standarder, og den vil føre os ind i en ny virkelighed. Det er naivt at tro, at vi kommer tilbage til ”normalen”, når vi kommer på den anden side. Derfor er det nu, fundamentet skal støbes for virksomhedens fremtidige forretningsgrundlag.

Sådan lyder essensen af et debatindlæg, der er skrevet af Finn Kræfting.

Han er ledelseskonsulent og adjunkt på VIA University College, hvor han blandt andet underviser på diplomuddannelsen Engineering Business Administration, EBA.

VIA University College, der blandt andet har uddannelsesinstitution i Holstebro, har sendt indlægget med ud i sit seneste nyhedsbrev, og debatindlægget har også være bragt i Morgenavisen Jyllands-Posten.

Finn Kræfting er adjunkt og ledelseskonsulent ved VIAs efter- og videreuddannelse. Foto: VIA University College

Finn Kræfting peger i sit indlæg på, at man næsten dagligt kan læse om erhvervslederes truende udsigter for forretningen og ansatte i både offentlige og private organisationer med frygt for deres job ønsker sig tilbage til normaliteten.

- Men uanset hvor langstrakt og pinefuldt forløbet end bliver, skal vi indstille os på, at vi aldrig vender helt tilbage til "normalen". Sorry to say!, skriver VIA-konsulenten og fortsætter:

-  Uanset pandemi-model er det en kendsgerning, at vi i Danmark - som i alle andre samfund i verdensøkonomien - vil komme til at stå med en regning, der skal betales. Vi så hurtigt de første konsekvenser med tabte ordrer og omsætning, der forsvandt fra den ene dag til den anden, hårdt ramte brancher og virksomheder, stigende arbejdsløshed og vigende boligpriser.

Mere om VIA

VIA er en professionshøjskole med cirka  19.000 studerende og 2100 medarbejdere.

VIA udbyder - blandt andet i Holstebro - over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker.

Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser

Uden at kunne forudsige udfaldet efter corona for danske virksomheder, mener han, at vi skal indstille os på, at det ikke bliver det samme igen.

- Vi vil stå med en økonomisk recession og stigende krav til effektivitet og værdi blandt kunder og markeder i hastig forandring. Netop i krisetider er det ofte en rigtig god idé at investere og sætte turbo på virksomhedens innovation og forretningsudvikling for at sikre virksomhedens konkurrenceevne og robusthed på den lange bane, skriver han og indrømmer, at det kan være en stor opgave.

Finn Kræfting har også et par bud på, hvilke opgaver tilpasningen til den nye virkelighed kan indeholde. Og det er blandt andet at se forretningen efter i sømmene, at tænke i netværk, at sætte fokus på eksperimenter og innovation, at forny forretningsmodellen og at kommunikere virksomhedernes værdier og værditilbud med ansvarlighed.

Og han slutte sit indlæg med denne opfordring:

- Sæt gang i udviklingen nu! Vi kommer ikke tilbage til normalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce