Annonce
Holstebro Onsdag

Lige inden Danmark lukkede ned, blev et af landets største destinationsselskaber født

I marts blev Destination Nordvestkysten stiftet. Det er et selskab, som turistbranchen på tværs af kommunerne, Hjørring, Jammerbugten, Thisted, Lemvig og Holstebro, står bag. Foto: Destination Nordvestjylland
På trods af at være født lige inden corona-nedlukningen i Danmark har selskabet, Destination Nordvestkysten, haft nok at se til. Dialogmøder og aktiviteter, der skal markedsføre området, har været blandt de centrale arbejdsopgaver for selskabet det seneste halve år.
Annonce

Nordvestjylland: Blot ti dage før statsminister Mette Frederiksen lukkede centrale dele af Danmark ned, så Destination Nordvestkysten dagens lys.


Vi er rigtigt glade for de bolde, der er blevet grebet hos vores nyopstartede destinationsselskab under en corona-tid, der har vist sig udfordrende for branchen generelt.

H.C. Østerby, formand og borgmester.


Turistbranchen på tværs af de fem kommuner, Hjørring, Jammerbugten, Thisted, Lemvig og Holstebro, var den 3. marts samlet for at etablere det, der skulle blive til Danmarks tredjestørste destinationsselskab.

Coronakrisen fik hurtigt betydning for selskabet, der varetager funktioner som destinationsudvikling, gæsteservice og markedsføring.

- Pandemien har skabt en ny virkelighed, som vi alle er nødt til at forholde os til og agere ud fra. Det har vi også været nødt til hos Destination Nordvestkysten, siger CEO Peter Krusborg Pedersen i en pressemeddelelse.

Annonce

Penge fra staten

Seks måneder senere har bestyrelsen bag selskabet nu holdt sit første bestyrelsesmøde.

Her blev der ifølge pressemeddelelsen udtrykt en generel tilfredshed over indsatsen det seneste halve år.

- Vi er rigtigt glade for de bolde, der er blevet grebet hos vores nyopstartede destinationsselskab under en corona-tid, der har vist sig udfordrende for branchen generelt, siger formand H.C. Østerby, der er borgmester i Holstebro Kommune.

Selskabet har siden marts blandt andet stablet markedsførings-aktiviteter, der skal skabe opmærksomhed omkring destinationen som et oplagt rejsemål, på benene.

Det er også lykkedes for selskabet at skaffe medfinansiering fra staten til to større projekter, der gerne skal give en positiv kickstart på efteråret og 2021.

Området omkring destinationsselskabet har et samlet overnatningstal på 5.855.000 (2019).

Destination Nordvestkysten er dermed det tredjestørste destinationsselskab i Danmark - kun overgået af Wonderful Copenhagen og Destination Vesterhavet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Frokostjazz på Tobaksfabrikken

Annonce