Annonce
Holstebro Onsdag

Lille frisørsalon bliver større

I tre et halvt år har Janni Fischer drevet sin lille frisørsalon i Mejrup - men nu er lokalerne blevet for små, og hun er flyttet for at få mere plads. Fotos: Anders Trærup
Petit Frisørsalon er flyttet ind den gamle grillbar i Mejrup, hvor der bliver mere end tre gange så meget plads til de tre frisører.
Annonce

Mejrup: Petit Frisørsalon i Mejrup er flyttet.

Men der var ikke brug for en flyttevogn.

Salonen rykkede nemlig kun få meter fra lejligheden til venstre på adressen Viborgvej 117 a til lejligheden til højre i nummer 117 b.

Frisørsalonen er flyttet ind i Mejrups gamle grillbar, der lukkede i 1999. De seneste 16 år har lokalerne været brugt som lejligheder, men fremover bliver det altså to forretninger, der får til huse i den tidligere grillbar.

- Når man kommer ind fra parkeringspladsen, vil der være et venteområde, og går man til højre, kommer man ind i en butik, der sælger børnetøj. Går man til venstre, kommer man ind i frisørsalonen, fortalte 31-årige Janni Fischer, mens hun i sidste uge viste rundt i de nye lokaler, hvor håndværkere havde travlt med at få lokalerne gjort klar.

Børnetøjsbutikken, der drives af et lokalt par, åbner først til august.

Annonce

Hun beholder navnet

For tre et halt år siden åbnede Janni frisørsalonen midt i Mejrup, hvor hun ikke kun har sin arbejdsplads. Sammen med sin familie, der består af kæresten Simon og parrets to børn, Malthe på fire og Mille på snart to år, er hun nemlig flyttet til den hurtigtvoksende landsby, hvor familien har bygget nyt hus.

- Dengang var der fire frisører i Mejrup, og nu er vi kun tre tilbage, siger Janni og fortæller, at de to andre Mejrup-frisører har salon hjemme i privaten.

Siden åbningen er det gået så godt for Petit Frisørsalon, at mester har ansat to frisører: I august 2016 var Diana Bak klar med saksen i den lille salon, og i november 2017 blev Katrine Borre Nielsen ansat som den tredje frisør.

- Men der er kun plads til, at vi kan arbejde to frisører ad gangen, siger Janni Fischer og forklarer, at pladsmanglen er hovedårsagen til, at flyttekasserne blev pakket.

I de gamle lokaler rådede salonen over 18 kvadratmeter, og i de nye lokaler er der 40 kvadratmeter og dermed altså mere end tre gange så meget plads.

Petit er fransk og betyder lille, men selv om salonen nu er blevet større, har Janni igen planer om at give sin salon et nyt navn.

Annonce

Ny neglesalon

I lørdags efter lukketid blev sakse, shampoo, føntørrere og hårfarve pakket ned og flyttet ind ved siden af, og i mandags var frisørerne klar til at tage imod kunderne i de nye omgivelser.

Og nu er det ikke kun håret, der kan få klip, krøl og farve. Nu er der også mulighed for at få ordnet negle.

Både Katrine og Janni er nemlig uddannet som negleteknikere, og de evner udnyttes nu i den nye neglesalon, hvor der arbejdes med et særligt skånsomt neglemærke.

Janni og hendes familie er faldet godt til i Mejrup - både privat og arbejdsmæssigt.

- Mejrup er en by, der hele tiden bliver større. Det er den lille, store landsby, mener frisøren, der har kunder af begge køn og i alle aldre.

- Halvdelen af mine kunder bor i Mejrup, siger Janni og fortæller, at der også kommer kunder fra de omkringliggende små byer samt folk, der kører gennem byen og stopper for at få ordnet håret.

Annonce

En hemmelighed

- Vi har også Holstebro-folk som kunder. De kører ud til os, fordi det er en lille, intim frisørsalon, og fordi vores priser ligger lidt lavere end i Holstebro. Og det kan vi kun, netop fordi vi ligger i Mejrup, forklarer hun.

Inden Janni, der er født i Odense og vokset op i Vejle, blev selvstændig, arbejdede hun i gågadesaloner i Holstebro.

- Herude er kunderne mere trofaste og stabile, mener frisøren, der nyder at lære mange af sine kunder at kende.

Børnetøjsbutikken, der altså først åbner inde ved siden af frisørsalonen til sommer, vil have fokus på bæredygtighed og økologi, og foruden tøj vil der for eksempel også være legetøj og sæbe på hylderne. Ved siden af den fysiske butik vil det lokale par også åbne en webshop.

Hvem parret bag butikken er, ønsker de to endnu ikke at oplyse, da først skal have styr på det arbejdsmæssige.

Her et glimt af den nye salon, som den så ud lige inden åbningen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

"Lukket" butik har fundet alternativ måde at holde udsalg på: - Det har gjort os til optimister med henblik på fremtiden

Annonce