Annonce
Holstebro Onsdag

Love is in the air

Denne uges klummeskribent er Vibeke Colstrup. Foto: Johan Gadegaard.

Scenen er sat under æbletræet fyldt med lyserøde blomster, som er i fuldt flor. Himlen, jeg ser op på, er lyseblå med meget høj luft, og det minder mig om sommer. Det er forsommer.

Hængekøjen svinger roligt frem og tilbage, og dens vuggende bevægelser virker beroligende på mig. Bier summer i æbletræets blomster som rasende racerbiler, når Formel 1 sættes i gang. Endelig er den her! Den har været alt for længe ventet i år. Tiden, hvor unge piger viser mere hud end tøj, og unge mænd har armen hængende nonchalant ud af bilens vindue, mens de triller langs med havnen og har en tung bas som baggrundsstøj. Og kigger på ”fugle”.

Scene er sat! Endelig er den her! Ja, det er forsommeren, som jeg har savnet så meget i år. Og pludselig så ramte den os. Lige fra støvler til sandaler. Lige fra bleg hud - eller læs hvid - hvis man er rød i toppen, til rød hud, fordi solcremen blev glemt i begejstring for, at sol og varme endelig kom.

Annonce

Når lyset kommer frem, får det de små fugle til at pippe som sindssyge i min hæk om morgenen, når det for alvor er forår og sommer. Det er hannerne, som vil gøre indtryk på hunnerne. Og de har travlt med at lave unger i tagrenden inde under taget.

Det er nogenlunde lige sådan med menneskerne. Der skal gøres indtryk, sættes aftryk. Om det så er det ene eller andet køn, som vil gøre opmærksom på sig selv, vil jeg lade stå åbent i disse ligestillingstider, fordi det kan være svært at sige noget om.

Jeg mener, at det handler vist mest om personlighed, og om man er en, der lader sig score, eller en som scorer en date. Der findes også nogle mennesker, som både er en "scorer" og en "lade-sig-score"-type. Jeg mener, at det kan lige så godt være manden som kvinden, der scorer eller vil scores. Og jeg er klar over, at jeg nu definerer mine udtalelse ud fra en heteronormativ ramme. Det kan se anderledes ud, hvis man betragter det fra et andet kønsperspektiv, men det vil jeg ikke gøre nu.

Forsommeren og sommer sætter en anden stemning.

Det er mere tillokkende med vind i kjolen og en hånd på låret. Ikke mindst efter kølige drinks ude ved baren og alkohol i blodet. Der er mere flirt i luften. Hæmningerne slippes, måske er der endda en, som smider tøjet og springer i springvandet på Store Torv eller i Storåen. Grænserne bliver mere fyldende uden hæmningerne, og det bliver sværere at læse hinandens signaler.

Og hvor går grænsen så for at lade sig rive med af sommerstemningen, når scenen nu er sat, og der er flirt og seksualitet i luften? Det er her, hvor MeTo og samtykkeerklæringer bliver bragt i spil.

Jeg tænker, at det kan blive svært, uanset om man er den, som har misforstået noget kropssprog og derfor tror, der samtykkes til sex, som den, der synes at have sagt "nej tak" og for bagefter at blive overhørt og føle sig tvunget til sex. Jeg mener, det er en svær balance, uanset hvilken side man står på. Det er ubehageligt for begge parter, for ingen mennesker er jo i virkeligheden ude på at skade et andet menneske med vilje?!

Og hvordan kan det overhovedet balancere det der med sommer, sol og alkohol? Fordi noget af vores dømmekraft forsvinder, når alkohol og fest tager fart, og der bliver måske ikke lyttet helt eller ikke sagt tydeligt nok fra.

Det er et dilemma, som, jeg mener, er svært at være konkluderende om, hvad der er den rigtige måde. Ikke mindst når scenen er sat med dejlig stemning og høj energi og lyst på livet.


Når jeg har været ude at holde foredrag for unge mennesker, siger jeg altid, at pigerne skal være klare i spyttet og ikke smågrine, mens de får klemt et "nej" eller "måske" ud, og de unge drenge skal sikre sig, at de HAR spurgt og ikke tro. De skal vide!


Derfor må det bedst råd fra sexologen være, tjek det, dobbelt tjek det, er der "go"? Når jeg har været ude at holde foredrag for unge mennesker, siger jeg altid, at pigerne skal være klare i spyttet og ikke smågrine, mens de får klemt et "nej" eller "måske" ud, og de unge drenge skal sikre sig, at de HAR spurgt og ikke tro. De skal vide!

Og det må også være gældende for os voksne eller halvgamle, når der er romantik og sex i luften. Som jeg engang hørte i radioen, jeg tror, det var Fuhlendorf, der i et radioprogram sagde: "Don't grab that ass!" - ikke uden at spørge om lov!

Når det så er sagt, så er det vigtigt at have det sjovt og let og leve livet, samtidig med at der tages hensyn, og vi har respekt for hinanden, når forsommeren og sommer tager os med og river os med i en anden stemning.

Lyset skal nydes, og livet skal nydes, om det er fra min hængekøje under æbletræet i rolige bevægelser, eller om det er ude på baren med cocktails i hånden. Fordi som TV2 synger:

"Kys det nu, det satans liv Og grib det, fang det Før det er forbi Ja kys det nu det satans liv, og grib, og fang det før det er forbi…"

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Ingen er som alle andre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Når mobilen motioneres

Holstebro Onsdag

Daginstitution er vild med vilje

Annonce