Annonce
Holstebro Onsdag

Masser af hæder til den lokale idræt

Helena Rosendahl Bach er på træningsophold i udlandet og kunne derfor ikke være til stede for at modtage Holstebroprisen. Men hun takkede via en videohilsen. Arkivfoto
Præstationer i sportsåret 2019 hædret ved idrætsfesten i Musikteatret.
Annonce

Holstebro: Hele 13 guldmedaljer var en væsentlig baggrund for, at Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømmeclub, fik årets fornemste pris - og 12.000 kroner - ved Årets Idrætsfest.

Syv guldmedaljer ved DM-langbane. Fire guldmedaljer ved DM-kortbane. To guld- og to sølvmedaljer ved Danish Open. Deltager ved europamesterskabet i Scotland i fire konkurrencer - herunder en femte plads i finalen i 200 meter butterfly.

En perlerække af guldmedaljer, der gav Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømmeclub, den mest prestigefyldte pris ved Årets Idrætsfest: Holstebroprisen - Johan Hansens mindepokal.

- Helena er en fast del af det danske svømmelandshold, hun er en virkelig dedikeret atlet, der forstår at følge sine mål og at nå dem. Hun har en god indstilling til både træning og konkurrence og forstår at holde "skruen i vandet", selv om bølgerne går højt omkring hende. Det er med stolthed over hendes formåen, at vi igen indstiller hende til Holstebroprisen, skriver Troels Iversen fra svømmeklubben i sin indstilling.

Nomineret til Holstebroprisen var også Mads Viberg Larsen, Budo Sportskarate Holstebro og TTH Holstebros herreligahold.

Prisen er sponsoreret af Vestforsyning. Den gives for én eller flere idrætspræstationer i årets løb. Modtageren får 12.000 kroner og sit navn indgraveret i pokalen

Annonce

Indbegrebet af talent

Seks danske ungdoms- og juniorrekorder. To nordiske. Deltagelse på landshold både ved EM og nordiske ungdomsmesterskaber.

Det er det imponerende 2019-resultat for vægtløfteren Gustav Wang fra Holstebro Styrkesport, og det gør ham til vinder af Talentprisen.

- Gustav er indbegrebet af, hvad det vil sige at have talent. Med sin fortid i gymnastik havde han en kropslig forståelse og kunnen, der gjorde indgangen til olympisk vægtløftning oplagt. Men der skal også hårdt arbejde og disciplin til. Hvilket han viser gang på gang i sin daglige indsats i træningen. Time efter time - løft efter løft - udfordrer og udvikler han sit talent, skriver Frans Bach fra Holstebro Styrkeløft i indstillingen.

Og gør opmærksom på, at styrkeløft kræver en særlig indstilling, fordi atletens egen indsats er så afgørende.

- Der er ingen holdkammerater at støtte sig til. Du har selv ansvaret for at gennemføre de træninger, som træneren anviser.

Han tilføjer, at Gustav Wang oven i er en god rollemodel.

- Han har ud over det åbenlyse talent evnen til at være rollemodel - ikke blot for de andre unge i foreningen, men for alle omkring sig. Og så er han "slet og ret en go' knajt", som Frans Bach formulerer. det.

Talentprisen er på 6000 kroner og sponsoreret af BoligOne.

Nomineret var også Tobias Bork Kristensen, Holstebro Roklub, og Emilie Storgaard Kristensen og Victor Berg Jacobsen fra Holstebro Bueskytteforening.

Annonce

En særlig dimension

Holstebro Idrætsråds Pokal og Pris - også kaldet foreningsprisen - tilfalder den af idrætsrådets foreninger, der i idrætsåret eller gennem flere år - enten samlet eller ved enkelte medlemmer - har udført den mest bemærkelsesværdige præstation.

Prisen for 2019 tilfalder Holstebro Roklub, der var den eneste nominerede. Men medlemmernes præstationer og fællesskab gør hæderen fuldt fortjent.

"Når det stærke fællesskab vinder" er klubbens egen overskrift på sin indstilling.

- I Holstebro Roklub er der en særlig ekstra dimension, som ligger langt ud over trænernes, ledernes og forældrenes indsats. En helt særlig kultur, der er opstået blandt de unge. De unge kan noget særligt. Lange ture i minibusser på tværs af landet og gennem Europa knytter flokken sammen på tværs af aldergrupper, og alle er den del af fællesskabet. Der er ufravigelige grundværdier i hjælpsomhed og ordentlighed. De ældste hjælper de yngre, både når der skal bæres og finjusteres udstyr, vises hvad der forventes af dem i klubben læres regler for nye spil og samarbejdes omkring opgaver med madlavning, oprydning og rengøring, skriver Lise Mortensen fra roklubben i indstillingen.

Og tilføjer, at fællesskabet er så stærkt og har så god energi, at det trækker unge mennesker fra andre byer til.

Foreningsprisen er på 6000 kroner, og vinderen får sit navn på en vandrepokal.

Annonce

Populær træner og instruktør for de små

- Hun er med, når der skal tænkes nye idéer og visioner, og hun træder helt frem i bussen, når der er opgaver, der skal løses.

Lyder en del af indstillingen fra Mejdal-Halgård Gymnastikforening om Lone Ringsted, der får Træner-Instruktørprisen.

Hun har gennem mange år været en meget aktiv og synlig frivillig i lokalsamfundet. De seneste syv år har hun været en del af gymnastikafdelingens bestyrelse, "hvor hun aldrig er bange for at tage fat", som det beskrives.

- Hun er den, der går forrest, når der skal stables en bod på banen - uanset om det er indendørs til vores årlige gymnastikopvisning eller det er udendørs i forbindelse med sankthans, lyder det i indstillingen.

Lone Ringsted har blandt andet gennem mange år været en meget populær træner og instruktør for de helt små mor/far/barn-gymnaster og hoppelopper.

- Hun har altid haft et fantastisk tag på børnene og deltaget i uddannelse for at være på forkant med nye trends og tendenser. Lone har en stor andel i, at vi i Mejdal-Halgård har en tradition for, at mange børn går til gymnastik, lyder en del af rosen.

- Så alt i alt er hun en meget arbejdsom, dedikeret, trofast, vedholdende og fantastisk lokal ildsjæl, der fortjener en anerkendelse for sin kæmpestore indsats gennem mange år, slutter indstillinglen.

Prisen består af 6000 kroner, og navnet indgraveret i en vandrepokal. Sponsor er GK Rengøring.

Nomineret var også Morten Dahl Nielsen, Holstebro Styrkesport, og Morten Imer Kappel, VGF 89.

Annonce

Mere end 40 års ledergerning

- En ildsjæl, en dygtig idrætsudøver, tidligere formand, nuværende bestyrelsesmedlem på tiende år - og mangeårig træner.

Opsummerer formanden for Holstebro KFUM Volleyball indstillingen af Ellen Brunebjerg til Lederprisen ved Årets Idrætsfest.

Klubben er godt 50 år gammel, og i mere end 40 af årene har Ellen Brunebjerg været aktiv som træner og leder. De seneste 14 år har hun således stået for træningen af klubbens miks-hold. Og ved siden af trænergerningen har hun også taget sig tid til gennem de seneste ni år at passe klubbens økonomi som kasserer.

Ellen Brunebjerg fik for fem år siden idéen til skolevolley, hvor senest 700 skolebørn over to dage fyldte Stadionhallen og spillede kidsvolley.

Hun står selv for både opvarmning og stævneafvikling og er blevet en kendt ansigt blandt skolebørnene. Så hun ofte bliver genkendt på en tur i gågaden.

Lederprisen gives for en særlig indsats med ulønnet og dygtigt lederarbejde, består af 6000 kroner samt navnet indgraveret i vandrepokalen. Prisen er sponsoreret af Outer AS.

Nomineret var også Birte Tvistholm Ahle, DGI Vestjylland Holstebroegnen og Mette Littau, Mejrup GU Fodbold.

Annonce

Talent på vej mod OL

- Sandsynligvis OL-deltager i 2020 eller 2024.

Så ambitiøs var Claus Kjærgaard fra Holstebro Elitesport og Sportsakademi på vegne af bueskytten Kirstine Danstrup Andersen, som blev tildelt "Made in Holstebro-prisen" for sin ekstraordinære indsats, engagement, viljestyrke og seriøse tilgang til sin idræt.

Han roste Kirstine Danstrup Andersen for hendes mange hundrede timers - undertiden monotone - træning med bue og pil, hendes satsning med at vælge elite-idrætsklassen og vælge et år på idrætsefterskole i sin udvikling.

Målmandstræner både på landsholdet, i TTH Holstebro og i flere andre klubber, Michael Bruun, blev kåret som "Årets Talentudvikler".

- Han har selv været en af Danmarks bedste målmænd, og nu giver han sin erfaring videre med et unikt engagement og stort temperament, roste Gitte Sejer Skoubo fra Holstebro Elitesport.

Michael Bruun er med landsholdet til EM, men havde i forvejen fået prisen og gavekortet fra Holstebro Rejsecenter overrakt i forbindelse med et taktikmøde i klubben.

Årets legat fra Holstebro Cricket Clubs Fond blev tildelt Per E. Østergård fra Nørre Felding for hans ihærdige indsats for med succes at etablere et samarbejde mellem den lokale idræt og den kommunale børnepasning.

Se flere end 100 fotos fra idrætsfesten i galleriet på dagbladet-holstebro-struer.dk

Årets Idrætsfest

Næsten 500 idræts- og foreningsfolk og gæster havde fredag en dejlig aften i Musikteatret Holstebro med hyggelig stemning, fremragende menu, god underholdníng, taler og prisoverrækkelse ved den årlige idrætsfest. Arrangørerne fra Holstebro Idrætsråd havde med held sørget for en opstramning af programmet med reduceret talelængde, og det faldt i god jord i forsamlingen.

Underholdningen var lagt i hænderne på Play On Wood band fra Holstebro Musikskole og fodboldfreestyleren Christopher Aarlig Bach.

Årets priser:

Holstebroprisen - Johan Hansens mindepokal: Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømmeclub.

Lederprisen: Ellen Brunebjerg fra Holstebro KFUM Volleyball.

Træner-Instruktørprisen: Lone Ringsted fra Mejdal-Halgård Gymnastikforening.

Talentprisen: Vægtløfteren Gustav Wang fra Holstebro Styrkesport.

Foreningsprisen - Holstebro Idrætsråds Pokal og Pris: Holstebro Roklub.

Årets talentudvikler: Michael Bruun, TTH Holstebro, Håndboldlandsholdet m.v.

Made in Holstebro-prisen: bueskytten Kirstine Danstrup Andersen.

Holstebro Cricket Clubs fonds-legat: Per E. Østergård, Nr. Felding

Vægtløfteren Gustav Wang fra Holstebro Styrkespor får Talentprisen. Fotos: Johan Gadegaard
En begejstret formand for Holstebro Roklub, Hans Ulriksen, modtog på klubbens vegne foreningsprisen.
Gubber Kristensen, GK Rengøring, motiverer tildelingen af Træner-Instruktørprisen til Lone Ringsted fra Mejdal-Halgård Gymnastikforening.
Claus Lorentzen, direktør for Outer as, hædrer Holstebro KFUM Volleyballs Ellen Brunebjerg for Lederprisen ved Årets Idrætsfest.
Bueskytten Kirstine Danstrup Andersen fik Made in Holstebro-prisen. Hun flankeres af Gitte Sejer Skoubo og Claus Kjærgaard fra Holstebro Elitesport.
Gitte Sejer Skoubo fra Holstebro Elitesport og Peter Kjærgaard fra Holstebro Rejsecenter overraskede Michael Bruun med overrækkelse af talentudviklingsprisen ved et taktikmøde hos TTH Holstebro.
Per E. Østergård, der selv sidder i Holstebro Idrætsråd, anede intet om, at han skulle modtage et legat for sin indsats for at fremme samarbejdet mellem den lokale idræt og børnepasning.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Ti år med forandringer

Annonce