Annonce
Holstebro Onsdag

Midtjyske forbrugere vil gerne gøre noget for klimaet

En af de klimabevidste handlinger, rigtigt mange har foretaget sig på det seneste, er at sortere affaldet. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Således har mange fået et øget fokus på affaldssortering og madspild.
Annonce

Midtjylland: Ifølge en pressemeddelelse fra Mejeriforeningen, så har midtjyderne taget klimakampen til sig.

Således har 60 procent af midtjyderne ændret noget konkret i forhold til deres forbrug eller husholdning for at gøre noget godt for klimaet, og 67 procent er direkte bekymrede over de forandringer, der sker for klimaet for tiden, står der.

Samtidig er der dog optimisme at spore, for lidt over halvdelen af midtjyderne mener, at man skal kan gøre noget for at afbøde de værste konsekvenser ved klimaforandringer.

Annonce

Mindre madspild

En af de klimabevidste handlinger, rigtigt mange har foretaget sig på det seneste, er at sortere affaldet.

Nummer to handling på listen er at mindske madspild. Og det er faktisk en ret væsentlig skrue at dreje på, hvis man spørger hos Mejeriforeningen.

- Især mindsket madspil kan gøre en stor forskel i klimakampen. Vi ved nemlig, at vi hvert år smider 700.000 ton mad ud i Danmark. Og en stor del af det spild sker hjemme hos os forbrugere. Så hvis man gerne vil leve bæredygtigt, er det et rigtigt godt sted at starte, siger Merete Myrup, der er ernæringschef i Mejeriforeningen, i pressemeddelelsen.

Til gengæld har midtjyderne ikke taget konceptet om kødfri dage ret voldsomt til sig i klimakampen. Ifølge undersøgelsen, Userneeds har begået for Mejeriforeningen, er det kun to procent af midtjyderne, der har indført veganske måltider i den anledning.

/cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce