Annonce
Holstebro Onsdag

Mild vejr giver flere rotter

Flere milde vintre i træk har givet rotterne frit spil.
En våd og mild vinter har givet rotterne optimale ynglebetingelser. Det mærker boligejerne nu, hvor sommeren for alvor sætter sit præg på landet.
Annonce

Holstebro: Vintervejret kan være en hård nyser at komme gennem – især når frostgraderne sætter ind. Men de seneste år har vintervejret været mildt. En positiv tendens for de løbende næser, skulle man synes. Men det milde vejr med en varm og fugtig vinter betyder også, at rotterne har noget nær perfekte ynglemuligheder. Det mærker man nu konsekvensen af. For der er et rekordstort antal rotteanmeldelser rundt om i landet.

- Samtidig har mange danskere haft mere tid til at gå hjemme under coronakrisen og har derfor haft flere muligheder for at opdage de ubudne gæster, forklarer Birger T. Christiansen, teknisk konsulent hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal i en pressemeddelelse.


- Det vigtigste er ikke at stille den store buffet frem til rotterne. Derfor skal man sørge for at fjerne madaffald fra haven, samle nedfaldne æbler eller anden frugt op og få rottesikret eventuelle kompostbunker.

Birger T. Christiansen, konsulent hos Tekniq Arbejdsgiverne


Han understreger, at der er god grund til at gøre, hvad man kan for at holde rotterne fra døren.

- Udover den sundhedsmæssige risiko kan rotter ødelægge blandt andet rørledninger, kloakrør, elinstallationer og isolering. Noget, som i sidste ende kan koste mange tusinde kroner at få udbedret, siger Birger T. Christiansen.

Annonce

Forebyggelsen

Udover at sørge for løbende at vedligeholde skjulte rørinstallationer og faldstammer, så rotterne ikke kan bygge rede dér, er der nogle ganske enkle ting, man kan gøre for at undgå rotteplagen.

- Det vigtigste er ikke at stille den store buffet frem til rotterne. Derfor skal man sørge for at fjerne madaffald fra haven, samle nedfaldne æbler eller anden frugt op og få rottesikret eventuelle kompostbunker, siger Birger T. Christiansen.

Derudover anbefaler han, at man som boligejer jævnligt løfter på dækslet ved husets samlebrønd, så man opdager rotterne tidligt.

Fra Tekniq Arbejdsgiverne lyder anbefalingen at de, der har mistanke om rotter i kloakrørerene, bør få lavet en såkaldt tv-inspektion.

- Er der så tegn på rotter, skal du sørge for straks at få monteret en rottespærre og få spulet brønden, så du slipper effektivt af med de ubudne gæster på både kort og langt sigt. Og når du tænker på hvor stor ravage, rotterne kan skabe ved at ødelægge rør og dermed udløse vandskader, så er det faktisk en ganske beskeden investering, der skal til for at rottesikre hjemmet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce