Annonce
Holstebro Onsdag

Million-planerne droppes helt: Nu arbejdes der på et mere "jordnært" ungdomshus

Sådan så det ungdomshus ud, som arkitekten i 2019 havde tegnet til de unge i Vesterhavsklyngen. I dag er de million-dyre planer droppet til fordel for et mere "jordnært" projekt. Arkivfoto: Pressefoto
Det kan ikke nytte noget, at de unges engagement tabes på gulvet i lange processer, er lærepengene om ungdomshuset i vest.

Staby: Drømmene voksede hele vejen ind i skyerne, da en gruppe lokale unge i 2018 fik nøglerne til det gamle fodboldhus i Staby. Det skulle omdannes til et spritnyt ungdomshus.

Et år senere havde en arkitekt sat drømmene sammen til et seks millioner kroner dyrt renoveringsprojekt med kulturscene, mini-biograf, atrium og tagterrasse, og hurtigt stod det lysende klart, at der måtte skrues lidt end for drømmene - og sigte mod et mere realistisk prismærke på tre millioner kroner, hvis projektet skulle føres ud i livet.

Men bureaukratiet og processen blev for tung for de unge, der forlod projektet undervejs. Og i foråret sidste år, måtte man kaste håndklædet i ringen - projekt Ungdomshus blev lagt på is.

Annonce

Men nu bliver drømmene vækket til live igen. Dog med mere jordnært fortegn.

- Vi er ved at forsøge igen. Vi har haft nogle online-møder gennem vinteren og foråret med nogle unge, og nu skal vi have trukket projektet ned på jorden. Det skal ikke være et flere millioner kroner dyrt projekt, siger Morten Paakjær, formand for Vesterhavsklyngen.

Den vigtigste lærdom, man har taget med fra processen om at skabe et ungdomshus er at smede mens jernet er varmt - før de unge bliver ældre - og mister interessen.

- Nu er tanken, at bruge det hus, vi har. Der er måske et par ting, der skal renoveres på, måske der skal laves lidt indretning og isoleres bedre, men det vigtige er, at vi ikke bruger flere år på at realisere et stort projekt, siger han.


Vi har haft nogle online-møder gennem vinteren og foråret med nogle unge, og nu skal vi have trukket projektet ned på jorden. Det skal ikke være et flere millioner kroner dyrt projekt.

Morten Paakjær, formand for Vesterhavsklyngen.


Derfor er planen nu at bruge maj måned på ideer og planlægning, juni på andet praktisk - blandt andet at søge penge fra fonde - og så ellers komme igang:

- Det er kun den grove plan indtil videre, men håbet er, at det kan tages i brug i år, siger han.

Samtidig med renoveringen af huset, skal der laves en skaterbane udenfor. Den proces er man allerede ret langt med, forklarer Morten Paakjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce