Annonce
Holstebro Onsdag

Museum udstiller igen i butiksvinduerne

Dørene til Sea War Museum i Thyborøn er lukkede, men fra Grønsgade og Store Torv i Holstebro kan man alligevel opleve udstillinger fra museet. Det er oven i købet en ganske gratis oplevelse. Privatfoto

Holstebro: Nu er der igen nye særudstillinger i Karoline-bygningens store udstillingsvinduer, der kan ses fra Store Torv og Grønsgade i Holstebro.

Udstillingerne er alle fra Sea War Museums magasiner, skriver museet i en pressemeddelelse.

Sea War Museum, der ligger i Thyborøn, er fortsat lukket på grund af restriktioner, men med butiksvinduerne kan man alligevel få en form for museumsoplevelse fra gaden.

Den første udstilling, der vender ud mod Store Torv, tager udgangspunkt i kvindernes rolle under Første Verdenskrig. Mændene blev sendt til fronten, hvorfor kvinderne dengang måtte overtage mændenes arbejde overalt - også i forhold til våbenproduktionen.

En anden af de mange udstillinger handler om de første søminer. Den kan ses fra Grønsgade, hvorfra man kan se kopier af nogle af de første sortkrudtsminer - med både mekanisk og elektrisk tænding.

Fra samme gade kan man også se en udstilling, der er fyldt med gamle torpedopistoler og torpedodele. Herfra er det også muligt at blive klogere på, hvilke tyske effekter en mergelgrav syd for Ribe gemte på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce