Annonce
Holstebro Onsdag

Musical-succes får nyt liv - og kommer til Holstebro

- Jeg har været fascineret af Atlantis, lige siden jeg så den første gang. Sangene, historien, det episke og eventyrlige univers. Og så glæder jeg mig naturligvis til at spille en vaskeægte skurk! Helte er der nok af, men det er skurkene, der virkelig får tingene til at ske – på scenen, altså, fortæller Stig Rossen, der skal spille rollen som hærføreren, Jabbadoor. Foto: Simon Fernando
Sammen med Aarhus er Holstebro det eneste sted i Jylland, der får besøg af en ny-opsætning af Atlantis med Stig Rossen og Kaya Brüel på rollelisten. Musicalen kan opleves i Holstebro i oktober næste år.
Annonce

Holstebro: Til efteråret får den danske musicalsucces, Atlantis, nyt liv, når Tivoli og Mikkel Rønnow præsenterer den hidtil største opsætning af historien om sagnlandet, Atlantis.

Det er lykkedes Musikteatret Holstebro at trække musicaloplevelsen til byen. Holstebro er sammen med Aarhus det eneste sted i Jylland, man kan sikre sig billetter til musicalen.

Det oplyser Musikteatret i en pressemeddelelse.

Atlantis spiller i Musikteatret fra den 13. til 16. oktober 2021, efter at forestillingen har haft premiere i Tivolis Koncertsal.

- Publikum kan godt begynde at glæde sig til en helt ekstraordinær musikdramatisk oplevelse, når det sunkne paradis spilles op fra havets bund med en perlerække af storslåede sange, siger Anders Jørgensen, der er direktør for Musikteatret.

Annonce

Største musical-succes

Atlantis havde som den første gennemkomponerede danske musical premiere i 1993, og den blev set af 180.000 danskere.

Siden har mere end en kvart million danskere set forestillingen, og soundtracket har solgt til guldplade.

- Atlantis er Danmarks største musicalsucces og er efterhånden blevet en myte i sig selv. Nu er tiden inde til at lave en ny, ambitiøs opsætning til glæde for alle de gamle fans og for den unge generation, der ikke selv har oplevet Atlantis i fuldt udtræk, siger Frederik Wiedemann, underdirektør for Kultur i Tivoli.

Mikkel Rønnow har i en lang periode arbejdet med at forfine detaljerne i hit-musicalen og har store forventninger:

- Jeg har længe drømt om at lave en revival - en ultimativ opsætning med de største musicalstemmer og med et scenisk design, som viser, hvad et moderne teater kan. Nu er drømmen gået i opfyldelse takket være et solidt samarbejde med komponist og forfattere og i partnerskab med Tivoli. Jeg glæder mig vildt til at give alle musical-fans en ny og overraskende oplevelse med Atlantis, siger han.

Mere om Atlantis

Atlantis får premiere iTivolis Koncertsal den 10. september 2021.

Efter en tur til Musikhuset Aarhus vises forestillingen i Musikteatret Holstebro fra den 13. til den 16 oktober. Sidste stop på turnéen er Odense, hvor forestillingen vises sidste gang den 23. oktober.

Medvirkende er blandt andre Stig Rossen, Johanne Milland, Thomas Høj Falkenberg, Kaya Brüel, Jakob Zethner, Pernille Petersson, Kim Hammelsvang, Jonas Rasmussen og Annalouise Gomard.

Dialog & sangtekster: Thomas Høg og Sune Svanekier.

Musik: Peter Spies.

Dirigent: Mikkel Rønnow.

Iscenesættelse: Thomas Agerholm.

Musicalen fik premiere på Bellevue Teatret 1993.

1994-95: Atlantis spillede 173 udsolgte forestillinger på Østre Gasværk.

2003: To gallakoncerter med de oprindelige solister i Tivolis Koncertsal.

2005: Seneste professionelle opsætning kunne blandt andet opleves i Vejle, Aarhus og København.

2017: Sangen Morgen på Atlantis kåres som danskernes andet mest elskede musicalnummer.

2018: 25-års jubilæumskoncert på Bellevue Teatret i Klampenborg.

Annonce

Skurken glæder sig

Et 20 mand stort orkester bakker sangerne op - blandt andre Stig Rossen, Kaya Brüel og 2018-Grandprix-vinderen, Jonas Rasmussen.


Jeg har haft så mange fantastiske oplevelser i Holstebro gennem årene, og jeg glæder mig til atter at gæste byen og spille i Musikteatret.

Stig Rossen, sanger


Stig Rossen, der har rollen som hærføreren og skurken, Jabbadoor, glæder sig til at spille i Musikteatret Holstebro.

- Jeg har haft så mange fantastiske oplevelser i Holstebro gennem årene, og jeg glæder mig til atter at gæste byen og spille i Musikteatret, siger han.

De kendte sange fra Atlantis er blandt andre: Alle andre steder, Hil Atlantis og ikke mindst Morgen på Atlantis.

Billetsalget til alle forestillinger begyndte den 24. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

"Lukket" butik har fundet alternativ måde at holde udsalg på: - Det har gjort os til optimister med henblik på fremtiden

Annonce