Annonce
Holstebro Onsdag

Musikaftenskole dækker bredt - fra klassisk til musical og rock

Et nytårs-fortsæt kunne være at lære at spille eller synge. Det kunne også være at tage spilleriet op igen efter en pause, foreslår aftenskoleleder Hanne Bøgh Nielsen, der her trakterer klaveret. Arkivfoto
Den frie Musikskole har gennem 42 år tilbudt unge og ældre musikundervisning på en række musikinstrumenter samt sangundervisning
Annonce

Holstebro: - Et nytårs-fortsæt kunne være at lære at spille eller synge. Det kunne også være at tage spilleriet op igen efter en pause.

Det foreslår Hanne Bøgh Nielsen, leder af Den frie Musikskoles Aftekskole, der denne uge tager hul på sin sæson nummer 42.

- Den frie Musikskole har gennem 42 år tilbudt unge og ældre musikundervisning på en række musikinstrumenter samt sangundervisning. Skolen dækker bredt - fra klassisk til musical og rock.

Undervisningen foregår under folkeoplysningsloven, det vil sige med kommunalt tilskud, oplyser lederen.

Rasmus Lind underviser i kontrabas og elbas på Den frie Musikskole. Pressebillede
Annonce

Mange spiller klaver

Klaveret står stærkt på Den frie Musikskoles Aftenskole. Det er det instrument, som Den frie Musikskole dækker bedst, men det er også her, der er størst efterspørgsel. Tre af skolens lærere underviser i klaver og dækker tilsammen mange af klavermusikkens genrer.

Rockmusikken varetages af en erfaren og veluddannet udøvende rockmusiker, der har hjulpet sine elever i gang med og inspireret til et forbedret samt mere farverigt og spændende guitarspil.

Saxofon og klarinet forbindes ofte med Jazz, og det tilbyder skolen da også. Sangundervisningen dækker også mange genrer.

- Også her kommer undervisningen eleven i møde, både med valget af sange og med sværhedsgraden, siger Hanne Bøgh Nielsen.

Folkemusikken er rodfæstet i Vestjylland.

Den frie Musikskole tilbyder her undervisning i violin og harmonika, samt sammenspil.

- Klassisk violinspil på et højt plan kan skolen byde på, men også et bredere repertoire kan man lære, endog klassisk indisk violinspil, hvor en indisk uddannet lærer står klar til at indføre i østens musiktradition, fortæller lederen.

Annonce

Mange tilbud

Bassen er fundamentet i megen musik. Klassisk kontrabas og rytmisk el-bas er nyt på skolen, og der undervises ud fra elevens ønsker, også når kravet er højt.

Klang er navnet på skolens rytmiske kor med ambitioner.

- Koret øver flittigt, og der stilles krav til deltagerne, understreger Hanne Bøgh Nielsen.

Annonce

Styrk åndedrættet

En af skolens særlige kompetencer er undervisning for elever, der har vejrtrækningsproblemer. Lungekoret Oxygen er et kor og et kursus med sangøvelser, taleøvelser samt talekor, der styrker åndedrættet.

- Et godt humør, og at vi kan hygge os og have det sjovt sammen, synes vi, er meget vigtigt. Man skal ikke kunne synge på forhånd, men man kommer til det, lover aftenskolelederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jagten på kalken

Holstebro Onsdag

Idrætsrådet holder årsmøde

Annonce