Annonce
Holstebro Onsdag

Myndighederne går i krig mod fygesand på Thorsminde Tange

Sand fra klitten her på Thorsminde Tange vil blive gravet væk, så trafikken på Thorsmindevej ikke længere skal generes af fygesand. Pressebillede
Kystdirektoratet og kommunen vil få skik på problemer med fygesand på Thorsminde Tange ved at anlægge en ny for-klit.
Annonce

Thorsminde: Trafikanter på Thorsmindevej har gennem et stykke tid haft en del bøvl med fygesand fra klitten på Thorsminde Tange.

Det bliver der nu taget hånd om. Således begynder Kystdirektoratet og Lemvig Kommune nu at flytte sandet tilbage på stranden.

- Klitten på tangen har vokseværk, og det er vi normalt glade for, fordi en bred klit betyder god beskyttelse mod oversvømmelse af det flade landområde bag klitten. Men nu generer fygesand trafikken på vejen, og derfor skærer vi nogle meter af klitten på østsiden og flytter sandet tilbage på stranden, hvor det hører hjemme. Her vil det gøre klitten bredere på strandsiden og samtidig være med til at stoppe sandflugten, siger områdechef i Kystdirektoratet Niels Kristian Kvistgaard i en pressemeddelelse.

Annonce

Kompliceret proces

Det er meningen, at en ny for-klit skal holde Thorsmindevej fri for sand. Sand fra østsiden af klitten bliver således læsset på dumpere og kørt om på vestsiden af klitten til stranden, hvor det bliver læsset af og anbragt i en godt to meter høj vold af sand godt ti meter foran den eksisterende klit. Til slut skal der plantes hjælme på.

Det er ikke noget, man gør ud af den blå luft. Der er tænkt meget over tingene og regnet på det, og det er heller ikke tilfældigt, at den nye for-klit ligger lidt skævt for.

- Det er ikke fordi, vores landmåler er blevet rundtosset. Det er faktisk helt bevidst. Vi vinkler for-klitten sådan, at vi med vindens hjælp fører mest sand derhen, hvor hovedklitten er ”tyndest” og også på den måde styrker den, forklarer Niels Kristian Kvistgaard.

Arbejdet på Thorsminde Tange forsøges tilrettelagt, så man generer trafikken mindst muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce