Annonce
Holstebro Onsdag

Nørrelandskirken i Holstebro modtog aktivitetspris for 30 års flygtningearbejde

I forbindelse med prismodtagelsen sang et kor bestående af asylansøgere fra Holstebro, der har deres gang i Nørrelandskirken, en sang på farsi for de godt hundrede tilstedeværende. Pressebillede
Annonce

Holstebro: Nørrelandskirken i Holstebro har modtaget Tværkulturelt Centers aktivitetspris "Stjernestunder 2019" for 30 års arbejde med at byde flygtninge velkommen i et inkluderende folke­kirkeligt fællesskab.

Frivillige fra kirken fik sammen med nuværende og tidligere asylansøgere fra Holstebro Asylcenter overrakt prisen i Fredens Kirke i København af Tværkulturelt Centers formand, tidligere sognepræst Inge With Johannessen. Prisen, der består af afrikanske kurve, stjernechokolade og 400 PR-kort, uddeles hvert år til et kirkeligt initiativ, der med frivilligt engagement har gjort en mærkbar forskel for at imødekomme flygtninges behov for kontakt med danskere og en meningsfuld hverdag. Prisen blev uddelt for 13. gang.

Som én af de første sognekirker i Danmark startede Nørrelandskirken for over 30 år siden aktiviteter for nyankomne, tamilske flygtninge. Siden har kirken formået at omstille sig til skiftende behov, efterhånden som nye flygtningegrupper kom til byen. Senest er knap 100 asylansøgere blevet døbt i Nørrelandskirken, siden Holstebro Asylcenter åbnede i december 2015, og yderligere omkring 100 asylansøgere har modtaget undervisning i kristendom. I dag tilbyder kirken aktiviteter for både nyankomne asylansøgere og herboende nydanskere.

/EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce