Annonce
Holstebro Onsdag

Ni af 28 nye byhuse er lejet ud

Det er ikke uden stolthed, at de to entreprenører bag Byhusene Holstebro, Kris Andersen (til højre) og Claus Ørts, skridter området mellem de to husrækker af. Fotos: Morten Stricker
Midt i juni flyttede de første lejere ind i de første af de i alt 28 byhuse på den gamle slagterigrund. De første otte huse er hermed bygget færdige, og de sidste ventes klar den 1. november.
Annonce

Holstebro: - Vi fortrøstningsfulde med udlejningen. Der har været masser af mennesker for at se på husene. De første ni af de 28 huse er lejet ud, og der er stor interesse for husene. Vi tror på, at der er stor efterspørgsel på lejeboliger på en attraktiv beliggenhed tæt på centrum af Holstebro. For dem er der ikke så mange af.

Sådan siger 36-årige Claus Ørts, der er udlært projektleder og siden 2009 har drevet byggefirmaet Claus Ørts Byg Aps med fem ansatte. Og det er Claus Ørts, der sammen med en makker står bag byggeriet af de 28 nye byhuse på den gamle slagterigrund ved Struervej.

Makkeren er Kris Andersen på 34 år, der er udlært elinstallatør og tidligere har drevet en el-forretning, som han siden har solgt.

De to entreprenører har tidligere arbejdet sammen om andre byggeprojekter blandt i Aarhus, og for et års tid siden tog de hul på byggeprojektet til omkring 55 millioner kroner i Holstebro.

- Det er altid sjovt at bygge på hjemmebane, tilføjer Kris Andersen.

Og sådan ser der ud inde i et husene - med trappen op til førstesal bag de to bygherrer, Claus Ørts (til højre) og Kris Andersen, inden lejerne rykker ind med møbler og andet indbo.
Annonce

Leje og ikke eje

Det nye boligområde kaldes "Byhusene Holstebro", og de to entreprenører har selv finansieret byggeprojektet - uden at det har krævet de helt store lån.

Dagbladet Holstebro skriver, at Claus Ørts og Kris Andersen på et tidspunkt havde sat de 28 færdige huse til salg som et samlet projekt til 66 millioner kroner.

- Men der var ikke en investor, som ville købe det, og så valgte vi at beholde det selv, forklarer de til Dagbladet.

De 28 huse er bygget sammen i skel med en lille have. Byhusene er i to plan og bygget i to størrelser - 126 kvadratmeter og 136 kvadratmeter, og det er altså ikke ejerboliger, men lejeboliger til en månedlig leje på omkring 10.500 og 11.000 kroner.

Annonce

Bred målgruppe

De første otte byhuse blev klar til indflytning midt i juni. De næste boliger vil stå klar til indflytning i august, og de sidste ventes at står færdige den 1. november.

- Byggeriet er gået efter planen, fortæller Kris Andersen.

- Vi ordner det selv på pladsen med hjælp fra underleverandører. Vi sætter ikke en vild stram tidsplan op for byggeriet, fortæller Claus Ørts, der sammen med sin makker glæder sig over kommunens visioner om at skabet et grønt område for enden af boligområdet ud mod banen.

Nærheden til banen har ført til, at de to stikveje fra Struervej, som strækker sig over mod baneområdet, har fået navnene, "Sporskiftet" og "Sidesporet".

Bygherren står selv for udlejningen af de nye boliger, og både Claus Ørts og Kris Andersen ser altså optimistisk på chancerne for at få lejet alle 28 byhuse ud. Der gik kun fire uger efter, at boligerne var udbudt til leje, før de første ni lejekontrakter var underskrevet.

De to mener nemlig, at boligerne appellerer til en bred målgruppe.

- Den yngste, der har lejet sig ind, er 20 år, oplyser Kris Andersen og hans byggepartner tilføjer:

- Det er unge, der lejer sig ind sammen og deler et hus. Unge par med børn, folk i 50'erne, hvis børn er flyttet hjemmefra og par, på den anden side af 70 år. Det er en meget blandet gruppe af beboere.

Annonce

Mulighed for mere

Der er mulighed for senere at bygge en tilsvarende række byhuse på et areal mellem de to stikveje, der snart står færdige. Kris Andersen og Claus Ørts vil ikke afvise, at de kunne finde på at bygge mere.

- Men der er ikke slået streger endnu, siger Claus Ørts og fortæller, at det er kommunen, der ejer det ledige stykke jord i området.

- Og der er endnu ikke truffet politisk beslutninger om det, tilføjer de.

Byhusene Holstebro holder i øvrigt åbent hus onsdag den 3. juli og torsdag den 4. juli fra klokken 15 til 18, hvor alle interesseret er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce