Annonce
Holstebro Onsdag

Nicolai gjorde rent bord

Nicolai B. Løftgaard, der har herretøjsbutikken 2402, var aftenens helt store prisvinder. Han vandt hovedprisen "Byens Bedste Butik", men vandt også i de to andre kategorier, hvor han var nomineret - "Byens Bedste Mandlige Ekspedient" og "Byens Bedste Shoppested til ham". Foto: Morten Stricker

Tøjmanden Nicolai B. Løftgaard måtte på scenen ikke bare én gang, men hele tre gange i løbet af lørdagens awardshow Byens Bedste. Han vandt alle de kategorier, han var nomineret i.

Annonce

Holstebro: Havde han bevæget sig rundt på Parkens grønsvær, i en stramtsiddende landsholdtrøje med optimal kompression og støvler med knopper under, så ville kommentatorerne jublet og huttelihut-hujet: Hattrick.

For det var lige præcis den bedrift - tre scoringer på stribe - som tøjmanden Nicolai B. Løftgaard gik hjem med efter lørdagens store awardshow "Byens Bedste", der er de forretningsdrivendes svar på filmindustriens Oscar og musikbranchens Grammy.

Byens bedste butik.

Byens bedste mandlige ekspedient.

Byens bedste shoppested til ham.

Indehaveren af "2402" var normineret i tre kategorier - og tog dem alle tre - hvilket fik de 350 galla-klædte forretningsdrivende, der var samlet i Musikteatret for at hædre de bedste i branchen, til at rejse sig i respekt og bryde ud i stående applaus.

De 14 vinderne af Byens Bedste

Blandt de 71 nominerede til Byens Bedste 2018 blev følgende kåret som vindere i de 14 kategorier: Byens Bedste Butik: 2402Byens Bedste Kvindelige Ekspedient: Camilla Lund Holm, Wunderwear by CamillaByens Bedste Mandlige Ekspedient: Nicolai B. Løftgaard, 2402Byens Bedste Bilforhandler: STS BilerByens Bedste Café: Café AasByens Bedste Dagligvarebutik: Rema 1000, Nørreport CentretByens Bedste Frisørsalon: Helle Lund Hair CoiffureByens Bedste Gå-i-byen-sted: TobaksfabrikkenByens Bedste Pengeinstitut: Vestjysk BankByens Bedste Restaurant: Under KlippenByens Bedste Shoppested til Børn: Toy R UsByens Bedste Shoppested til Hende: Degn Top ShopByens Bedste Shoppested til Ham: 2402Byens Bedste Take Away: Diner No. 34

Tre priser - og så lige et kys fra konen. Heidi hedder hun. Foto: Morten Stricker

Og Nicolai B. Løftgaard selv - han havde endog meget svært ved at greje, hvad der lige var overgået ham.

- Bare et helt ydmygt tusind, tusind tak, sagde han, da han for tredje gang småløb op på scenen, med armene hævet over hovedet, og modtog aftenens hovedpris - byens bedste butik.

Nede i salen igen, måtte de mørke briller kortvarigt af, fordi vandet i øjnene pressede sig tarveligt på, og hænderne ville heller ikke makke helt ret. De rystede en smule.

- Det er for vildt. Jeg er så beæret. Jeg rørt... - famlede Nicolai B. Løftgaard efter de helt rette ord, som bedst beskrev det mylder af tanker og følelser, der pløjede gennem hoved og krop i de første minutter efter hans hattrick.

Hvorfor bliver du så rørt, tror du?

- Fordi jeg er så pavestolt over det, vi har gang i. Jeg holder så utroligt meget af min butik, siger Nicolai B. Løftgaard.

- Bare et helt ydmygt tusind, tusind tak, kvitterede Nicolai B. Løftgaard, da han var på scenen for at hente pris nummer tre. Foto: Morten Stricker
Annonce

Perfekt timet skulderklap

For Nicolai B. Løftgaard kunne skulderklappet ikke falde på et bedre tidspunkt.

Han har netop taget en stor beslutning - men også et sats - og flyttet sin butik fra en mere sekundær placering i Østergade til en Triple A beliggenhed midt på på Nørregade. Det har han gjort, fordi han tror fuld og fast på, at det nethandlen til trods fortsat lader sig gøre at drive en fornuftig, fysisk butik i en handelsby af Holstebros størrelse.

Nicolai B. Løftgaard har solgt tøj i gågaden, siden han som ung gik i lære hos Mr Færgemann. Siden 2013 har han haft foden under eget bord - med butikken 2402. Nicolai B. Løftgaard har helt fra start valgt ikke at være medlem af nogen kæde, men selv at bestemme selv, hvilke sko, skjorter og jeans han vil have på hylderne. Og han fravalgt nettet for i stedet at koncentrere sig 100 procent om den fysiske butik, og de kunder der kommer der.

Men én mand gør det ikke alene. Det lod aftenens helt store prisvinder skinne tydeligt igennem, da han gik på scenen første gang - for at modtage prisen for bedste shoppested til ham.

- Og Oscaren gik til... - mine drenge. Også Frederik, som ikke er med i aften, men sidder og drikker Sangria på Mallorca. Og tak til Heidi (Nicolais hustru, red.) for, at jeg fik lov til det her eventyr, kvitterede Nicolai B. Løftgaard.

Mobiltelefonerne var på overarbejde det meste af aftenen. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce