Annonce
Holstebro Onsdag

Norsk selskab i Vestjylland på topliste over virksomheder med vækst

På lageret i Holstebro er det her Bo Munksgaard, der er i gang med at flytte sække. Foto: Gert Laursen
Vestkorn har fået tættere forbindelse til kunderne i Europa og resten af verden og leverer ingredienser til mad og dyrefoder skabt af planter som ærter og hestebønner.
Annonce

Holstebro:  Med en vækst på 184 procent siden 2016 er virksomheden Vestkorn i Holstebro kåret som gazelle på en ny liste fra dagbladet Børsen.

I stilhed er der fra et lager i byens industrikvarter opbygget eksport til 45 lande, senest også Brasilien, Nigeria og Lichtenstein.

- Norskejede Vestkorn har for enden af Holstebromotorvejen fået tættere forbindelse til kunderne i Europa og resten af verden og leverer ingredienser til mad og til dyrefoder skabt ud fra planter, ikke mindst ærter og hestebønner, fortæller Holstebro Pressen i en pressemeddelelse.

Mange mennesker rundt om i verden har fået hund eller et andet dyr under corona, og det kan mærkes på virksomheden. Herfra leveres der råvarer til fremstilling af blandt andet foder. En italiensk kunde oplever voldsom vækst i omsætningen, og det samme sker i USA. Det smitter af hos Vestkorn. Virksomheden kan dermed se frem mod fremgang for femte år i træk - alle årene siden stiftelsen i 2015.

Vestkorn i Holstebro er altså tildelt en gazelle af dagbladet Børsen, efter at bruttofortjenesten er gået op med 184 procent siden 2016. Bruttoresultatet var i sidste regnskabsår på knap seks  millioner kroner.

Annonce

Tæt på motorvejen

Firmaet fremstiller sine varer ud fra råvarer som ærter og hestebønner. Fremgangen hos Vestkorn skyldes også et stigende salg af ingredienser til mad. Ifølge ledelsen er det her, de største vækstmuligheder ligger i fremtiden.

Stadig flere forbrugere interesserer sig for i større eller mindre omfang at skifte kød ud med plantebaserede produkter. Det bruges i dag ikke bare til fars men også til for eksempel  burgere, nuggets og fiskefingre.

Vestkorn har hovedkvarter i Tau i Norge, nordvest for Stavanger. Afdelingen i Holstebro er dannet for at komme tættere på Europa og for at få fodfæste i EU.


Det tager bare længere tid at få nye kunder, når vi ikke kan komme ud til dem. Men vi kan sende dem masser af dokumentation fra blandt andet vores testkøkken.

Bjørn Rasmussen, leder salget af ingredienser til mad


Det begyndte med, at firmaet ansatte sælger Henrik Andersen fra Handbjerg, og siden er der sket en stor udvikling. Firmaet har hjemsted i industrikvarteret i det nordøstlige Holstebro -  tæt på motorvejen.

- Dermed er det ideelt i forhold til lastbiltransport af varerne, fortæller Henrik Andersen.

Produktionen foregår i Norge. Derefter transporteres alt til Holstebro, og herfra foregår distributionen til de 45 lande.

Annonce

Holstebro som udgangspunkt

Sælgerne plejer at rejse rundt til kunder 70 til 90 dage om året, men det har de på grund af coronaen været afskåret fra i år. Alligevel fortsætter væksten.

- Det tager bare længere tid at få nye kunder, når vi ikke kan komme ud til dem. Men vi kan sende dem masser af dokumentation fra blandt andet vores testkøkken. Vi har også gennemført en række forsøg med plantedyrkning på markerne hos forsøgsgården, Ytteborg i Hjerm, fortæller Bjørn Rasmussen, der leder salget af ingredienser til mad.

Vestkorns fem sælgere har udgangspunkt fra Holstebro.

Virksomheden har også solgt en lille portion ingredienser til minkfoder. Men salget har været så begrænset, at afviklingen af branchen ikke får betydning for driften.

Kun tre til fem procent af Vestkorns salg går til danske kunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce