Annonce
Holstebro Onsdag

"Nu bliver jeg her, indtil jeg ikke kan mere"

Til ære for fotografen holdt de fire frisører, der alle har arbejdet i salonen i mange år og er flyttet med, lige en kort pause ude på trappen foran den nye salon. Fra højre er det indehaveren Grethe Jepsen, Tina Gram Andersen, Lone Schmidt Pedersen og Britta Renomeron. På billedet mangler eleven Cecilie Filsø, der for tiden er på skole. Foto: Ninna Pirchert
Den 22. maj åbnede Salon Zig-Zax i nye omgivelser blot 150 meter længere nede ad Østergade. Og selvom flytningen gik gnidningsløst og helt efter planen, regner indehaveren, Grethe Jepsen, med, at det er sidste gang, hun har flyttet sin frisørsalon.
Annonce

Holstebro: - Vi har fået ny adresse - 150 meter længere nede ad gaden i Østergade 25. Men vi er stadig de samme.

Sådan står der på en sedlen i døren ind til lokalerne i hjørnebygningen i Østergade 8, der nu står tomme tilbage.

Salon Zig-Zax har nemlig pakket alt sit habengut sammen i 80 flyttekasser og har lejet sig ind i en anden hjørnebygning i samme gade blot med husnummeret 25 - der hvor Blå Kors' genbrugsbutik tidligere til huse,

- Det er som at komme hjem, siger indehaveren af frisørsalonen, Grethe Jepsen.

Hun kalder stemningen og indretningen i de nye lokaler for hyggelige og mere intime end på den gamle placering, hvor frisørsalonen rådede over 144 kvadratmeter i stueplan og 133 kvadratmeter på førstesal. På den nye placering har salonen 100 kvadratmeter plads samt en 80 kvadratmeter stor kælder, der fortrinsvis bruges som lager..

Grethe Jepsen har blandt andet hæftet sig ved, at lyden og akustikken er bedre i de nye lokaler.

- Første gang jeg tabte en kam på gulvet, tænkte jeg: "Hov, hvor blev lyden af?, fortæller Grethe, der også får mange kommentarer fra kunderne om, at det er blevet en hyggelig salon, frisørerne har fået indrettet.

I paryk-salonen tilbyder Grethe Jepsen kvinder, som har mistet håret for eksempel i forbindelse med en kræftsygdom, at få en ny paryk - samt rådgivning om det nye hår. Salonen ligger nu ved siden af salonen, men med mulighed for at få en mere privat snak om mulighederne.
Annonce

Samme personale

Torsdag den 16. maj - dagen før store bededag - lukkede Salon Zig-Zax ned i Østergade 8. Flyttekasserne blev fyldt op, og lokalerne tømt. Lørdag morgen klokken syv mødte flyttemændene op, og klokken ni var det hele flyttet de 150 meter ned ad gaden.

Og så var det tid til at få sat alt på deres nye plads og lukke håndværkerne ind for blandt andet at få hængt lamper op og få installeret de tre vaske.

Onsdag den 22. maj var Grethe Jepsen og hendes tre svende og ene elev, der alle fulgte med fra den gamle adresse til den nye, klar til at tage mod kunderne.

- Det var godt planlagt, mener Grethe Jepsen.

Men selv om alt forløb gnidningsløst og helt efter planen, konstaterer frisørmesteren, der sidste år både fejrede sin 60-års fødselsdag og sit 25 års jubilæum som selvstændig frisør.:

- Nu bliver jeg her, indtil jeg ikke kan mere.

Tidligere lå salonens paryk-afdeling på førstesalen, men den ligger nu ved siden af salonen i stueplan.

Salon Zig-Zax begyndte for 25 år siden i et kun 57 kvadratmeter stor lokale på adressen Enghaven 2, og for otte år siden flyttede salonen over på den anden side af gaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jagten på kalken

Holstebro Onsdag

Idrætsrådet holder årsmøde

Annonce