Annonce
Holstebro Onsdag

Nu er der mere fransk på menuen

Simon Vestergaard sætter stor pris på et godt kollegialt arbejdsmiljø i køkkenet. Fotos: Lars Rask Vendelbjerg
24-årig kok på Restaurant Ekte glæder sig over et vestjysk arbejdsmiljø, der er langt mindre hårdt end i København, hvor han stod i lære.
Annonce

Holstebro: Brasserie-restauranter er oprindeligt et fransk fænomen, så derfor er det helt indlysende for den 24-årige kok Simon Vestergaard, at Brasseriet Ekte i Nørregade, går i en mere fransk retning med sit nye efterårs-menukort.

- For eksempel med den franske klassiker Beouf a la Mode, der består af braiseret oksebryst med skank med svampeduxel, gulerod, rødbeder og luftig kartoffel, fortæller han.

Og han tilføjer, at den bestemt falder i de fleste danskeres smag, da det minder om gammeldags, dansk oksesteg.

Simon Vestergaard glæder sig over, at kunderne tager rigtigt godt imod det nye menukort, som han har udviklet i samarbejde med mesterkokken Ismail Aydoganer fra Under Klippen og Ekte.

Fransk touch er der også over Perlehøne Ballotine fra rækken af hovedretter - og fra Mille Feuille og Tarte au Citron fra dessertkortet.

Jeg glæder mig over, at vi her på Ekte har et ungt team, hvor vi ikke råber efter hinanden og hellere hygger

Simon Vestergaard, kok

Annonce

Venner gav inspiration

Den unge kok trådte til den 1. juli og havde forinden haft nogle korte ophold på restauranten. Det var unge venner fra håndboldmiljøet, der talte godt om byen og fik ham hertil. Han kommer oprindeligt fra Stoholm, hvor han har spillet en del håndbold på eliteniveau som yngre.

- Holstebro er tæt på min hjemegn og folk, jeg kender, forklarer han.

Simon Vestergaard er udlært i København og Roskilde. I hovedstaden på Restaurant Kiin Kiin, der er den eneste thai-restaurant med Michelin-stjerne - og i Roskilde, hvor læretiden blev afsluttet netop på et brasserie.

Restaurant-miljøet kan have en hård tone, og det var der ikke mindst i København.

- Det HAR jeg prøvet, og det giver ikke arbejdsglæde. Derfor glæder jeg mig over, at vi her på Ekte har et ungt team, hvor vi ikke råber efter hinanden og hellere hygger, smiler han.

Annonce

I god form

Kokken bor i lejlighed sammen med kæresten Laura Cecilie, der har et caféjob som optakt til pædagogstudiet.

Jobbet giver ikke tid til at spille håndbold, men til gengæld holder han sig i form ved at løbe og styrketræne. En fritidsinteresse er at samle bær og krydderurter. Han laver sin egen surdej, og det får restaurantkunderne også glæde af. Den bruger han nemlig også i køkkenet.

Ud over nyt aften-spisekort har Ekte også revideret frokostudbuddet og indført en særlig søndagsmenu.

- Det er en buffet med langtidsstegt, dansk oksecuvette, som kokken skærer for - kombineret med to slags kartofler og flere salater, oplyser Ismail Aydoganer.

28-årige Ahmet Dogan er daglig leder af Brasseerie Ekte og sætter stor pris på at have ansvaret. Han er uddannet som marketing-økonom.
ekstra foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jagten på kalken

Holstebro Onsdag

Idrætsrådet holder årsmøde

Annonce