Annonce
Holstebro Onsdag

Nu kan du få din sushi serveret af en robot

Egami Sushi i Holstebro har fået en robottjener. Foto: Stine Kjærside
Egami Sushi i Holstebro har ansat en noget anderledes tjener - det er nemlig en vaskeægte robot.

Holstebro: Den sorte skærm bliver aktiveret, og et par venlige øjne lyser op. Med bakken i hænderne bevæger den kvindelige tjenerrobot sig fra sin udgangsposition ved disken og glider næsten lydløst hen over gulvet, indtil den når bord 10. Der standser den op, vender sig ind mod bordet og annoncerer på engelsk, at der nu er serveret, og at gæsterne kan tage maden fra bakken. Bagefter byder den velbekomme, hvorefter den vender om og kører tilbage igen.

Det er ikke en scene fra en sci-fi-film, eller noget fra fremtiden. Vi befinder os hos Egami Sushi på Den Røde Plads i Holstebro, hvor robottjeneren nu er blevet en del af den nye restaurant.

Egami Sushi hed tidligere Yan Running Sushi, men indehaverne Susan Zhu og hendes mand Yu Gao har besluttet sig for at lukke running sushi-konceptet og i stedet køre med sushi ad libitum.

Annonce

- På den måde kan vi nemmere sikre os, at vores sushi hele tiden er frisk. Det er ikke så nemt med running sushi, hvis der en dag ikke er så mange gæster, forklarer Yu Gao.

Teknologi fra Kina

Et nyt sushikoncept krævede et nyt restaurantnavn, og hvor det før var Susan Zhu, der stod i spidsen, bliver det nu Yu Gao, der skal køre Egami Sushi. Som altså har fået en ny og noget anderledes tjener.


På den måde kan vi nemmere sikre os, at vores sushi hele tiden er frisk.

Yu Gao, Egami Sushi


- Der er allerede flere restauranter i København, der kører med robotter, og i Kina har det været normalt i flere år, forklarer Yu Gao.

Hos Egami Sushi foregår det sådan, at alle borde er udstyret med en tablet. Fra den bestiller man sin mad. Drikkevarerne bliver via et onlinesystem sendt ud til (menneskelige) tjenere, der kommer ned til bordet med dem, varme retter bliver sendt et andet sted hen, og sushibestillinger kommer om til sushikokkene, der laver det friskt fra bunden.

Når maden er færdig, bliver det placeret på robotten, som så leverer maden ned til bordet. Den kører på gulvet via sorte paneler, så dens rute er altid den samme.

Robotten kører på gulvet langs disse paneler, så gæsterne kan få helt frisk sushi. Foto: Stine Kjærside

- Jeg synes, det er mere rent at bruge en robot, særligt i disse coronatider. Det er nemmere at undgå smitte, så det er sikkert at komme og spise her, siger Yu Gao.

Teknologien stammer fra Kina, hvor Egamis nye tjener også er købt fra. Men Yu Gao forsikrer, at den ikke stjæler tjenernes job.

- Det er den slet ikke effektiv nok til. Den er mere et sjovt indslag og en oplevelse, når man kommer her i restauranten. Vi har stadig masser af tjenere, og de kommer ikke til at miste deres job, siger han.

Han understreger, at selvom robotten er både spændende og sjov, så kan den ikke erstatte menneskelig servering.

Egami Sushi åbnede i sidste uge og er allerede blevet taget godt imod.

- Børn synes, vores robot er sjov, siger Yu Gao.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Love is in the air

Annonce