Annonce
Holstebro Onsdag

Nu kan midt- og vestjyderne stille forslag til EU's dagsorden

I de kommende uger har alle midt- og vestjyderne sammen med borgerne i resten af Danmark og EU, mulighed for at give deres besyv med til, hvad EU bør prioritere i fremtiden. Arkivfoto

Du kan sammen med alle andre europæere være med til at stille og vælge ti forslag, som parlamentarikerne i Europa-Parlamentet skal lytte til.

Annonce

EU: Færre tilsætningsstoffer i fødevarer eller afgifter på ikke-bæredygtige produkter.

Det er nogle af de forslag, som danskere allerede har stillet til EUs dagsorden via det nye initiativ WeEuropeans, som er sat i gang i alle 27 EU-lande.

I de kommende uger har alle midt- og vestjyderne sammen med borgerne i resten af Danmark og EU, mulighed for at give deres besyv med til, hvad EU bør prioritere i fremtiden.

Initiativet, der skal bringe borgerne og EU tættere på hinanden, kommer fra WeEuropeans, som er i gang med den største offentlige høring, der nogensinde er gennemført i EU.

Annonce

10 i parlamentet

Frem til 27. februar kan alle EU-borgere dele deres forslag til at genopfinde Europa, og man kan deltage i afstemningen, der skal udpege de forslag med størst folkelig opbakning.

Det er målet, at mindst 100 millioner europæere hører om initiativet, og at ti millioner personer indsender forslag og stemmer.

De ti forslag, som opnår flest stemmer, vil komme på en "borgerdagsorden", som de 10 forslagsstillere selv skal præsentere den 22. marts for udvalgte europæiske politikere og andre aktører i Europa-Parlamentet.

Frem til EU-valget den 26. maj vil WeEuropeans sprede borgernes dagsorden i hele EU.

Annonce

En del af debatten

Du kan stille forslag på https://weeuropeans.eu/dk/da/about frem til 27. februar og stemme indtil 7. marts på alle de forslag, som andre danskere har stillet.

Fra 8. marts kan du også stemme på forslag fra de andre EU-lande.

Når de nationale afstemninger er slut, bliver de 10 forslag fra hvert af de 27 lande, som har opnået flest stemmer, oversat til de 27 landes sprog.

Fra 8. marts kan man stemme om de tilsammen 270 udvalgte forslag, og de 10 mest populære forslag præsenteres så 22. marts for de europæiske politikere i Europa-Parlamentet.

Frem til EU-valget 23.-26. maj vil "borgernes dagsorden" blive en del af debatten, og 9. maj bliver den præsenteret på Det Europæiske Råds møde i Sibiu, der er dedikeret til Den Europæiske Unions fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce