Annonce
Holstebro Onsdag

Ny bilvask med den nyeste teknologi

Der er gang i diskotekslyset, når bilvasken sender et vandfald af skum ned over bilen. Her ses indehaveren af Shell-stationen, Kaj Christensen, foran den nye bilvask. Fotos: Ninna Pirchert

Shell på Viborgvej i Holstebro har investeret en million kroner i nyt isenkram til vaskehallen.

Annonce

Holstebro: - Vi har investeret en million kroner i en ny bilvask, så den skulle da også gerne holde i nogle år.

Sådan lyder det fra 54-årige Kaj Christensen, der siden år 2000 har drevet Shell-tankstationen på Viborgvej i Holstebro.

- Vi har altid haft vaskehal, men den her har altså alt det sidste nye, siger indehaveren af den bemandede tankstation og fortæller, at bilvasken blandt andet er udstyret med "Foam Sensation" - et program, der lægger et helt tæppe af skum ud over bilen, inden den bliver vasket.

- Det giver et bedre resultat, og så er der jo også lidt for øjet, forklarer Kaj og demonstrerer lidt senere, hvordan der på det nærmeste er diskotekslys inde i hallen, når den nye bilvask arbejder.

- Vi giver kaffen, mens du vasker bilen, står der på et skilt uden for vaskehallen hos Shell på Viborgvej.
Annonce

En gammel skrøne

Kaj Christensen vurderer, at det efterhånden er færre og færre, der står hjemme i indkørslen og vasker bil med børste og vandslange.

- Det er mere miljøvenligt at vaske bilen i en vaskehal frem for selv at vaske den, siger Kaj og forklarer, at det blandt andet skyldes, at spildevandet samles op i modsætning til hjemme i indkørslen.

- Det giver også et bedre resultat i en vaskehal, vurderer Kaj.

- Det med at bilen får ridser af at blive vasket i en vaskehal, er en gammel skrøne, mener han.

Der er mange stamkunder blandt de bilister, der holder ind for at få bilen gjort ren for støv, skidt og insekter på frontruden. Og det er der især mange, der vælger at gøre om fredagen. Indehaveren af tankstationen oplever, at det oftest er mænd, der har opgaven med at vaske bil, selv om der selvfølgelig også er kvinder, der kører bilen i vaskehal.

- Vi mænd må jo især godt låne bilen, når den skal tankes og vaskes, konstaterer Kaj med et glimt i øjet.

Annonce

Færre tankstationer

- Det er vejret, der afgør, hvornår bilen skal vaskes, fortæller Kaj Christensen, der ser frem til overgangen mellem efterår og vinter, hvor nattefrosten sætter ind, der kommer salt på vejene, og solen skinner. Den slags vejr skaber nemlig kø ude foran vaskehallen.

- Det er bedst at vaske bilen, når det er regnvejr. Regnen bløder nemlig skidtet op, lyder det fra Kaj Christensen, der også kan konstatere, at der faktisk er mindst kø ved vaskehallen, når det regner.

Drivkraft Danmark oplyser, at antallet af tankstationer i Danmark er faldet markant: Siden 1967 er antallet af tankstationer faldet fra mere end 8000 til godt 2000 i 2016. Men Shell-stationen på Viborgvej er altså en af dem, der har formået at holde fast i den bemandede station. Den har også tilknyttet et værksted, hvor der er fire mand ansat. Desuden er der to fuldtidsansatte i tankkiosken, én af dem er i øvrigt Kajs kone, Charlotte. Desuden har Shell-stationen en pladsmand samt ni unge, der arbejder på stationen efter skoletid. Det bliver til i alt til 16 på lønningslisten.

Før Kaj og Charlotte Christensen, der bor i Struer, overtog Shell-stationen på Viborgvej i 2000, lå arbejdspladsen først på Shell-stationen i Enghaven fra 1982 og fra 1986 på stationen ved hallen midt i Holstebro.

Kaj var ansat på tankstationen på Viborgvej, før han overtog den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce