Annonce
Holstebro Onsdag

Ny bog fortæller Gertruds historie

Annonce
Bog: Frank Madsen har skrevet bogen »Teenager på flugt« om sin mor, 86-årige Gertrud Bækby Madsen fra Ulfborg.
Bogens undertitel er: »Fra et sønderbombet Østpreussen til et nyt liv i Vestjylland«.
Lørdag 5. januar kl. 10-13 kan du møde forfatteren og bogens hovedperson på Ulfborg Bibliotek. Her er der mulighed for at købe bogen og få den signeret. Bogen er udgivet af Forlaget Hedelund, et nystartet forlag i Esbjerg.
Annonce

Flugt og graviditet

Gertrud Bækby Madsen er født i den del af Litauen som i 1939 blev indlemmet i Nazi-Tyskland.
Hun oplever krigen på østfronten på nærmeste hold, og som 18-årig flygter hun vestpå. Efter en lang og gruopvækkende flugt, hvor hun mister kontakten med sin familie, havner hun i Danmark i en flygtningelejr i Ulfborg.
Her møder hun Svend, som var del af den vagtstyrke, der stod for vagtberedskabet ved lejren. Gertrud bliver gravid og bliver sendt til flygtningelejren i Rom ved Lemvig, hvor hun føder sit barn.
De bliver senere sendt til Oksbøllejren, hvorfra mor og barn sendes tilbage til Tyskland - og Gertrud genforenes med sin familie.
Annonce

Vendte tilbage

Svend bliver sendt i fængsel for sin »ugerning«, og efter at have udstået sin straf rejser han til Tyskland, hvor han bliver forenet med Gertrud og deres fælles søn Frank.
På Franks tre-års fødselsdag gifter de sig i Tyskland - og vender alle tre tilbage til Danmark, hvor de bosætter sig i Ulfborg.
Gertrud Bækby Madsen, har fortalt sin historie mange gange i forskellige forsamlinger.
Senest har hun i tv-serien »De Uønskede« på Tv Midt-Vest.
pcb
Annonce

Adresse

,
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce