Annonce
Holstebro Onsdag

Ny klinik for overvægtige børn og unge

Overvægtsklinikken i Holstebro åbnede midt i september. Foto: Colourbox
Klinikken, der holder til i Center for Sundhed , tilbyder et gratis forløb til overvægtige børn og unge samt deres forældre.
Annonce

Holstebro: Vægttab handler ikke kun om kilo og BMI på den "rigtige" side af kurven. Men også om bedre trivsel, mere glæde og bedre selvværd. Og som mange kender til er en hurtig slankekur sjældent garanti for et varigt vægttab.

Derfor er der brug for forskellige tilbud og metoder - også for skolebørn. For på landsplan er 15 procent i aldersgruppen 5 til 16 år overvægtige.

Sundhedsplejen i Holstebro Kommune har et nyt gratis tilbud til denne målgruppe og deres forældre. Overvægtsklinikken for Børn & Unge har lokaler i Center for Sundhed i Holstebro, hvor sundhedsplejersker med særlig uddannelse og kompetencer er klar til at hjælpe familierne.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Barnet og forældrene får enkeltkonsultationer sammen hver 6. til 8. uge, og hele forløbet varer 12 til 18 måneder samt et antal ekstra opfølgende kontakter til familien.

Annonce

Udbredt metode

Overvægtsklinikken arbejder ud fra den såkaldte "Holbæk-model".


Både på landsplan og lokalt ses et stigende behov for et mere målrettet tilbud til børn og unge med overvægt.

Klavs Eg, leder


Erfaringer viser ifølge Holstebro Kommune, at syv ud af ti børn taber sig ved hjælp af metoden.

Barnet og familien får blandt andet konkret vejledning og en skræddersyet plan at arbejde ud fra.

- Både på landsplan og lokalt ses et stigende behov for et mere målrettet tilbud til børn og unge med overvægt. Holbæk-modellen er forholdsvis udbredt og har vist gode resultater for aldersgruppen. Forældrenes motivation er helt central i processen, og ofte lægger de også deres livsstil om for at understøtte deres barn, siger Klavs Eg, som er leder af sundhedsplejen i kommunen.

Han understreger, at hvis barnet ikke kan visiteres til overvægtsklinikken, er der andre relevante tilbud gennem sundhedsplejersken på skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Julemarked i Haderup aflyst

Annonce