Annonce
Holstebro Onsdag

Ny mavepuster til detailhandlen: Katastrofal start på det nye år

Der bliver igen meget stille i gågaden i Holstebro, hvor nedlukningen i 14 dage er en ny mavepuster for handelslivet. Foto: Morten Stricker
Det bliver ikke ligefrem den start på 2021, som detailhandlen havde håbet på. Butikkerne håber på, at salget kommer stærkt tilbage midt i januar.
Annonce

Holstebro: Det blev ikke ligefrem modtaget med armene over hovedet og jubel, da statsministeren tirsdag den 29. december fortalte, at de gældende restriktioner forlænges med 14 dage. I hvert fald ikke hos Ulla Trap, der er formand for butikkerne i Nørreport Centret.

Det blev tværtimod modtaget med en undren. For mens detailhandlen skal fortsætte med at holde butikkerne lukket indtil foreløbigt den 17. januar, kan fødevarebutikkerne fortsætte med at holde åbent. Det gælder også de butikker, der sælger andet end fødevarer.

- For eksempel sælger Bilka ting, som mange detailbutikker også sælger, og så bliver det konkurrenceforvridende, og det går ud over de andre erhvervsdrivende, der kæmper for at holde hjulene i gang, siger Ulla Trap.

Undren får dog også følgeskab af en accept af, at situationen med corona og for høje smittetal gør, at der er behov for restriktioner.

- Hvis det her er det, der skal til, så er det jo sådan, det er. Men det er bare ærgerligt, for vi går glip af nogle gode handelsdage i den her tid, siger Ulla Trap.

Annonce

Katastrofal start

Nørreport Centret måtte sammen med landets øvrige storcentre lukke ned allerede inden jul, og siden første juledag har resten af detailhandlen holdt lukket. Indtil pressemødet tirsdag var det dog med håb om at kunne vende tilbage til butikkerne den 4. januar.

Nu venter yderligere 14 dage uden salg i butikkerne.

- Den periode, der først var meldt ud, kunne man måske lige overskue, men nu skal der virkelig arbejdes hårdt for at komme i mål. Det blev en katastrofal afslutning på et hårdt år, og nu får vi en katastrofal start på det nye, siger Jens Kristian Larsen, der er handelschef i Holstebro.

Han frygter dog ikke for, at nogle af byens butikker kommer til at knække nakken på grund af den forlængede nedlukning.


Vi kan håbe på, at der kommer et boost, når vi åbner igen. Det så vi efter den første nedlukning. Mon ikke danskerne er klar til at komme ud og bruge penge i butikkerne, når det igen er muligt

Jesper Dalsgaard


- Jeg tror på, at butikkerne klarer den, men det her har en høj pris for hele detailhandlen. Men vi er også klar til at påtage os et ansvar, så vi kan få smitten bragt ned, siger handelschefen.

Annonce

Håber på boost

Jesper Dalsgaard, der er bestyrer af Tøjeksperten i Nørregade, har forståelse for nedlukningen.

- Jeg var lidt forberedt på, at vi nok ikke kunne åbne den 4. januar, så det kommer ikke som den helt store overraskelse. Der er ingen grund til at stille spørgsmål ved beslutningen om nedlukningen, selv om timingen aldrig er den bedste, siger Jesper Dalsgaard, der nu kan se frem til en del ekstra gå- og løbeture.

Han håber meget, at der kommer gang i handlen igen, når butikken forhåbentligt kan åbne igen midt i januar.

- Vi kan håbe på, at der kommer et boost, når vi åbner igen. Det så vi efter den første nedlukning. Mon ikke danskerne er klar til at komme ud og bruge penge i butikkerne, når det igen er muligt, siger Jesper Dalsgaard, der tror på butikkens fremtid. Han åbnede butikken i oktober.

- Vi har et solidt fundament, og vi nåede også en stor del af julehandlen, men vi håber meget at komme i gang i januar.

Møbelforretningen KUMO havde set frem til en travl januar.

- Det er trist, vi igen må lukke, men sundhed frem for alt. Januar er en god måned for os, men jeg håber, kunderne kommer tilbage igen og har lyst til at købe møbler, siger Henrik Mortensen, der er indehaver af møbelforrretningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce