Annonce
Holstebro Onsdag

Ny røntgen-overlæge sætter kurs mod Gødstrup

Solveig Klok Matthesen er 44 år og bor sammen med sin mand og to børn i Hornshøj. Foto: Region Midtjylland
44-årige Solveig Klok Matthesen er begyndt i jobbet som ny ledende overlæge for Røntgenafdelingen i Hospitalsenheden Vest.

Holstebro: - Jeg har både mødt et fagligt højt niveau og et samarbejde uden lige, og jeg er meget interesseret i, at røntgenafdelingen fortsat blomstrer i fremtiden som én stor afdeling. Det bliver udfordrende og spændende, og jeg glæder mig meget over at kunne tage hul på opgaven.

Sådan siger 44-årige Solveig Klok Matthesen, der den 1. marts begyndte i jobbet som ny  ledende overlæge for Røntgenafdelingen i Hospitalsenheden Vest.

Som ledende overlæge skal Solveig Klok Matthesen blandt andet være med til at tegne udviklingen af Røntgenafdelingens profil og stå i spidsen for at samle Røntgenafdelingens to største røntgenafsnit på Regionshospitalet Holstebro og Herning til én stor røntgenafdeling på det nye akutsygehus, Regionshospitalet Gødstrup.

Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Mere om røntgenafdelingen

I alt 166.000 patienter undersøges årligt på røntgenafdelingen.

Døgnet rundt udføres der akut MR-skanning, CT-skanning, ultralyd og konventionelle røntgenundersøgelser på hospitalet, der rummer kræftkirurgi, lungekræftudredning, hoved-halskræft-udredning, diagnostisk enhed, onkologi og hæmatologi.

Røntgenafdelingen har blandt andet et tæt samarbejde om PET/CT-skanning på hospitalets nuklearmedicinske afdeling, og der foregår løbende udvikling af funktionerne, aktuelt inden for MR-skanning af prostata med bioptering via fusionsultralyd.

Solveig Klok Matthesen kommer fra en stilling som afdelingslæge ved røntgenafsnittet i Holstebro, hvor hun har arbejdet siden 2018, parallelt med en post som tillidsrepræsentant.

Annonce

Stærke ambitioner

- Solveig interesserer sig for ledelse, dialog og samarbejde og har stærke ambitioner for videreudviklingen af røntgenafdelingen og det radiologiske speciale. Hun kender allerede afdelingen rigtigt godt, og vi er meget glade for at kunne indlede et godt samarbejde med hende som en del af afdelingsledelsen, siger Jens Friis Bak, der er lægefaglig direktør.


Det bliver udfordrende og spændende, og jeg glæder mig meget over at kunne tage hul på opgaven.

Solveig Klok Matthesen, ny ledende overlæge


Selv ser Solveig Klok Matthesen blandt andet frem til være med til at videreudvikle røntgenafdelingens faglighed med plads til forskellighed på det nye Regionshospitalet Gødstrup.

Solveig Klok Matthesen blev uddannet læge ved Aarhus Universitet i 2006 og blev ph.d. i nefrologi (et lægevidenskabeligt speciale, der beskæftiger sig med nyrerne, red.) i 2013. Hun blev uddannet radiolog i 2017 og har været ansat som afdelingslæge på Røntgenafsnittet på Regionshospitalet Holstebro siden februar 2018.

Som ledende overlæge udgør Solveig Klok Matthesen afdelingsledelsen i Røntgenafdelingen i Hospitalsenheden Vest/Regionshospitalet Gødstrup sammen med overradiograf Rikke Grøftehave Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce