Annonce
Holstebro Onsdag

Ny tidsplan for Gødstrup-sygehus: Vi begynder at flytte i september 2021

Regionshospitalet Gødstrup bliver det første af i alt fem helt nye hospitalsbyggerier landet over - bygget fra bar mark som en milliardinvesteringen, der bliver klar til at møde patienterne i de nye rammer. Foto: Region Midtjylland
Det vurderes nu, at flytningen til Regionshospitalet Gødstrup kan begynde i september 2021 og afsluttes i oktober 2021, når de nuværende hospitalsmatrikler i Holstebro og Herning er samlet i Gødstrup.
Annonce

Gødstrup/Holstebro: Byggeriet af det nye storsygehus i Gødstrup har været ramt af  forsinkelser, og tidsplanen er derfor blevet justeret flere gange undervejs. Men nu er en ny indflytningsdato klar:

- Det psykiatriske hospital, forsknings- og uddannelsescenter, NIDO Danmark, og den ene etape af akuthospitalet i Gødstrup er afleveret til hospitalets egen klargøring, test og træning. På et grundlag af opdaterede tidsplaner forventes en færdiggørelse af det samlede hospital i maj 2021 og flytning med opstart i september 2021.

Sådan skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Vestjylland får altså - hvis tidsplanen holder - sit nye akuthospital i 2021.

Byggeriet af akuthospitalet er i sin absolutte slutfase. Dele af det 148.000 kvadratmeter store hospitalsbyggeri er afleveret.

- Det er nu vurderingen, at entreprenørerne vil kunne færdiggøre byggeriet, og at test, de nødvendige godkendelser og det samlede hospitals aktivering kan være på plads til sommeren 2021, siger hospitalsdirektør Poul Michaelsen.

- Det kræver is i maven, benhård styring og tæt koordinering af mange projekter at komme helt i mål. Men vi er absolut i den sidste fase, tilføjer hospitalsdirektøren og understreger, at tidsplanerne er lagt med den viden og de erfaringer, som er i projektet på nuværende tidspunkt.

Annonce

Ingen garanti

- Fremdriften på byggepladsen og i hospitalets egne forberedelser vil blive fulgt meget tæt. For hospitalet er stort og rummer en teknologisk kompleksitet, hvor der ikke gives en 100 procent garanti for, at planerne holder, lyder det i pressemeddelelsen fra regionen, der tilføjer:

- Vi handler på den viden, vi har nu, og derfor sætter vi gang i de personaleprocesser, som skal sikre, at personale og organisation er klar til flytning efter sommerferien. Personalet har i lang tid set frem til både flytningen og afklaring. Vi har booket projektets canadiske flytterådgiver til opgaven.


Det kræver is i maven, benhård styring og tæt koordinering af mange projekter at komme helt i mål. Men vi er absolut i den sidste fase.

Poul Michaelsen, hospitalsdirektør


Hospitalsenheden Vest har efter aftale med regionsrådet gennemgået planerne for den endelige færdiggørelse med entreprenørerne, og vurderer, at flytningen til Regionshospitalet Gødstrup kan begynde i september 2021 og afsluttes i oktober 2021, når de nuværende hospitalsmatrikler i Holstebro og Herning er samlet i Gødstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

"Lukket" butik har fundet alternativ måde at holde udsalg på: - Det har gjort os til optimister med henblik på fremtiden

Annonce