Annonce
Holstebro Onsdag

Ny universitetsklinik fokuserer på sanser, søvn og balance

Universitetsklinikken har blandt andet fokus på forskning, der vedrører lugte- og smagssansen. Foto: Søren Braad Andersen/HE Vest.
Over halvdelen af universitetsklinikkerne i Region Midtjylland er nu tilknyttet Hospitalsenheden Vest. Udnævnelsen af en ny universitetsklinik, der har fokus på lugte- og smagssans, søvn og balance, træder i kraft den 1. oktober 2020.

Region Midtjylland: Den nye universitetsklinik for Flavour, Balance og Søvn bliver fra torsdag den 1. oktober den fjerde i rækken af videnskabelige universitetsklinikker i Hospitalsenheden Vest.

Det er Aarhus Universitet og Region Midtjylland, der står bag udnævnelsen, fremgår det af en pressemeddelelse.


Annonce

Samtidig sender universitetsklinikker et stærkt signal til borgerne om, at man ikke nødvendigvis skal til Aarhus for at få adgang til fremragende forskningsbaseret behandling. Den findes i høj grad også lokalt i regionen

Jørgen Frøkiær, institutleder


Udnævnelsen er et certifikat, der varer i fem år. Formålet med certificeringen er at anerkende og styrke den forskning, der bidrager til udvikling af ny og vigtig viden om de sygdomme, der især behandles på regionshospitalerne.

Et kvalitetsstempel

Jørgen Frøkiær, der leder Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet, understreger, at den nye status af universitetsklinik er et kvalitetsstempel af den videnskabelige kvalitet.

- Det er en cadeau til den meget fine forskning, der i forvejen bedrives lokalt i forhold til lugte- og smagssans, balance og søvnapnø. Jeg håber desuden, at man som universitetsklinik kan tiltrække flere eksterne fondsmidler og ad den vej også flere dygtige kliniske forskere, siger Jørgen Frøkiær.

- Samtidig sender universitetsklinikker et stærkt signal til borgerne om, at man ikke nødvendigvis skal til Aarhus for at få adgang til fremragende forskningsbaseret behandling. Den findes i høj grad også lokalt i regionen, fortsætter han.

I første omgang vil universitetsklinikken være knyttet til regionshospitalet i Holstebro.

Når det nye hospital i Gødstrup åbner i 2021, vil klinikken flytte dertil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Ingen er som alle andre

Holstebro Onsdag

Når mobilen motioneres

Holstebro Onsdag

Daginstitution er vild med vilje

Annonce