Annonce
Holstebro Onsdag

Nye computere på vej til 7000 elever og lærere

Det er fire år siden år, at skolebørnene i Holstebro Kommune fik hver deres egen bærbare computer, som de måtte tage med hjem. Nu skal alle skolecomputere udskiftes. Det sker i august. Genre/arkivfoto: Morten Melhede.
Holstebro Kommune udskifter alle skolecomputere. Efter fire år er de ved at være godt brugte af slid og fjernundervisning.

Holstebro: Når lærere og elever vender tilbage til skolen efter sommerferien, vil der stå helt nye, bærebare computere til dem - og i modsætning til de første elevcomputere vil alle 7000 pc'ere blive udleveret på én gang.

- Alle får deres nye computer i august, fortæller skolechef Peter Fogde Mikkelsen.

De første bærbare computere blev udleveret til folkeskoleelever i Holstebro Kommune i 2017 og er ved at være godt slidte efter fire års daglig brug og ikke mindst den megen fjernundervisning.

Annonce

- De har tjent deres værnepligt, og de har gjort det godt. Den investering, som byrådet valgte at prioritere for fem år siden, var et it-løft, som virkelig har været alle pengene værd. Det er i disse tider blevet ekstra tydeligt, at skolecomputerne både understøtter folkeskoleelevernes undervisning og det virtuelle fællesskab, siger formanden for Børne- og Familieudvalget, Torben Gudiksen (R) i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Med denne praksis er det ikke den enkelte families økonomi, som holder for.

Ti millioner

Den nye leasingaftale er indgået med firmaet COMM2IG og betyder, at eleverne nu skifter fra Lenovo computere til Dell computere.

Prisen holder sig inden for den politisk afsatte ramme på ti millioner kroner. De nye computere har samme størrelse som de gamle, men indeholder ifølge kommunen mange it-tekniske forbedringer, blandt andet har computerne denne gang opladere, der kan gå i almindelige stikkontakter, så eleverne slipper for at jagte kontakter til tre ben derhjemme, når lektierne skal laves.

Annonce

Pc'ere til daginstitutioner

Det er ikke kun elever og medarbejdere på skolerne, som får nye computere. Som en del af udbuddet indgår der også 150 bærbare computere til daginstitutionerne. Det er nyt og blev besluttet i forbindelse med udrulningen af Aula, som også vuggestuer og børnehaver bruger i kommunikationen med forældre.

For kommunen er det en stor fordel, at alle arbejder på samme platform. Det letter håndtering af support, opgradering og reparationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce