Annonce
Holstebro Onsdag

Nye testcentre samler test af borgere med og uden symptomer

I de nye testcentre er det fortsat muligt både at bestille tid til drive-in-test og gående test. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Region Midtjylland bygger i den kommende tid syv nye testcentre, der skal teste både borgere med og uden symptomer på Covid-19. Et af de nye, faste testcentre bliver placeret på parkeringspladsen ved Idrætscenter Vest i Holstebro.
Annonce

Region Midtjylland: Nogle steder er byggemodningen allerede begyndt, men det går først for alvor løs i de kommende uger. Region Midtjylland bygger syv nye testcentre, der skal tilbyde test til borgere både med og uden symptomer på Covid-19. Hidtil har de to testtyper holdt til på forskellige adresser.

Sammenlægningen betyder blandt andet, at der nu bliver oprettet faste testcentre i Holstebro Randers og Horsens.

Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

- De tre testcentre betyder en mere ligelig geografisk fordeling af testcentrene og er en klar forbedring for dem, der skal testes, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Annonce

Telte pakkes ned

Sammenlægningen betyder også, at de hvide telte bliver pakket sammen og afløst af vintersikre pavilloner, der giver borgere og personale væsentligt bedre forhold.


Telte kan være gode nok om sommeren, men som situationen er nu, skal testcentrene fungere indtil udgangen af 2021. Det betyder flere omgange regn, rusk og lave temperaturer, og derfor skal der nogle bedre og mere permanente bygninger til.

Anders Kühnau (S), regionsrådsformand.


- Telte kan være gode nok om sommeren, men som situationen er nu, skal testcentrene fungere indtil udgangen af 2021. Det betyder flere omgange regn, rusk og lave temperaturer, og derfor skal der nogle bedre og mere permanente bygninger til, siger regionsrådsformanden.

Når man ankommer til testcentrene, skanner man sit sundhedskort, får at vide, hvor man skal gå eller køre hen, bliver testet og tjekker senere svaret på sundhed.dk.

I indretningen af de nye testcentre bliver der taget højde for, at der kommer borgere både med og uden smitte. Det sker dels ved at teste smittede i deres biler og ved at pode gennem særligt afskærmede luger.

- Der er naturligvis særligt stort fokus på hygiejne i testcentrene. Men det, vi alle sammen kan hjælpe med, er at overholde de velkendte råd om at holde afstand, bruge håndsprit og hoste i ærmet, understreger Anders Kühnau.

Annonce

Test ved idrætscenter

Håndværkere og testpersonale skal som det første sted sætte pavilloner op i Horsens. Det tager cirka to uger at opbygge og indrette testcentrene.

Testcenter Holstebro bliver placeret på adressen Mozartsvej 5, 7500 Holstebro - det er på parkeringspladsen nord for Idrætscenter Vest. Holstebros nye testcenter åbner i uge 45.

I Lemvig, Tarm, Ringkøbing, Skive, Skanderborg og Grenaa foregår test i sundhedshuse. Disse steder bliver ikke berørt.

Region Midtjylland råder udover de nye testcentre og testtilbud ved sundhedshuse også over et antal testbiler, som med kort varsel kan åbne for test, hvis smitte for eksempel spreder sig i boligområder eller blandt medarbejdere på virksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Corona skabte alternativer

Annonce