Annonce
Holstebro Onsdag

Nyt bandagist-klinik er åbnet i Holstebro

Skiltet er kommet op ude ved vejen, og de fem er klar til at tage imod kunderne i lokalerne på Banevænget. Fra venstre er det Anne Lene Bisgaard, Laila Sølvkjær, Per Gisselbæk, Kasper Kjeldsen og Kathe Gisselbæk. Fotos: Ninna Pirchert

Tre ejere og to medarbejdere - alle med en fortid i det tidligere Midtvest Ortopædi, der i 2017 blev overtaget af Sahva, - arbejder nu sammen i Bandagist Vest på Banevænget i Holstebro.

Annonce

Holstebro: De har alle arbejdet eller været tilknyttet Midtvest Ortopædi på Lundholmvej i Holstebro, der den 1. december 2017 blev købt af udbyderen af ortopædiske sko og hjælpemidler, Sahva A/S.

Og nu er de fem tidligere medarbejdere gået sammen i et nyt firma, der har fået navnet Bandagist Vest. De tre ejere, Anne Lene Bisgaard på 34 år, Kasper Kjeldsen på 37 og Per Gisselbæk på 43 år, har købet huset på Banevænget 7b, og lokalerne har fået den helt store tur, inden det nye firma rykkede ind.

Det vil sige - helt færdigt var det nu ikke, da virksomheden rykkede ind.

- Den første klient, vi havde, sad i en havestol på et betongulv med en malerspand ved siden af sig, fortæller indehaverne af det nye firma.

Det er Per Gisselbæk, der står for produktionen af blandt andet proteser. Her er han i gang med at justere en benprotese.
Annonce

Opgør med ventetider

Den fjerde i firmaet er 58-årige Laila Sølvkjær, der syr korsetter. Laila Sølvkjær er igennem sit eget firma, Uni-ban, tilknyttet Bandagist Vest som underleverandør.

Bandagist-firmaet fremstiller og leverer alt i kropsbårne hjælpemidler, som det hedder i fagsproget. Det kan for eksempel være arm- og benproteser, altså noget, der erstatter en legemsdel. Desuden leverer virksomheden såkaldte ortoser som for eksempel korsetter. Forklaringen på ortoser er, at de sidder uden på en kropsdel for at støtte, stabilisere og rette fejlstillinger op. Firmaet leverer for eksempel også dropfodsskinner, knæskinner, bandager og ortopædiske fodindlæg.

- Bandagist Vest vil gøre op med de nuværende, lange ventetider på fremstilling og levering af individuelle, kropsbårne hjælpemidler. Der er ifølge ejerne et stort behov for bandagistydelser, hvilket medfører uhensigtsmæssigt lange ventetider hos de etablerede bandagerier og dertil hørende frustrationer hos brugerne, skriver det nye bandagistfirma i en pressemeddelelse.

- Mange borgere er dybt afhængige af deres hjælpemidler for at få deres hverdag til at fungere. Derfor er det frustrerende for dem, at de ofte må vente to til tre uger på at få taget mål til et nyt eller for at få en rette et eksisterende hjælpemiddel til, siger Anne Lene Bisgaard, der er autoriseret bandagist.

Annonce

Produktion i huset

Anne Lene Bisgaard og Per Gisselbæk valgte i kølvandet på Sahvas overtagelse af Midtvest Ortopædi at sige deres stillinger op for at starte deres eget firma.

- For os er det vigtigt at have et tæt samarbejde mellem bandagist og ortopædist, og der er ingen tvivl om, at kunden også nyder godt af, at jeg kommer med ind i klinikrummet, når der er behov for det, og på den måde kan hjælpe med en eventuel tilretning af en protese, mener Per Gisselbæk, der er ortopædist.

De to åbnede det lokale bandageri den 1. juni i år og fik indrettet både klinik og faciliteter til produktion i huset på Banevænget.

- Det var ud af utilfredshed med Sahvas overtagelse, at vi begyndte at snakke om at oprette vores eget firma, siger autoriseret bandagist Kasper Kjeldsen, der den 1. september også blev en del af ejerkredsen.

Han har nemlig tidligere været underlagt en kundeklausul, efter at også han valgte at sige sit job op hos Sahva op tilbage i marts. Men nu er han altså klar at betjene nye og gamle kunder hos Bandagist Vest.

- Det bliver fantastisk at kunne yde kunderne en optimal service og ikke at være afhængig af en central produktion. Her har vi egen produktion i huset og kan derfor levere langt hurtigere og tilmed udføre akutte reparationer, mens kunderne venter. Det er en klar forbedring for brugerne af hjælpemidlerne, lyder det fra Kasper Kjeldsen.

46-årige Kathe Gisselbæk, der er uddannet ortopædister, er den sidste af de fem i det nye firma. Som efternavnet antyder, er hun gift med den ene af de tre indehavere.Kathe Gisselbæk har en mangeårige erfaring som ortopædisk saddelmager samt klinisk erfaring fra sit tidligere job hos Midtvest Ortopædi. Kathe Gisselbæk er i øjeblikket i færd med at uddanne sig til fodterapeut, men hjælper til hos Bandagist Vest fra tid til anden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce