Annonce
Holstebro Onsdag

Nyt dansk komediedrama om familie-hemmeligheder

Lille Sommerfugl, der har Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster i hovedrollerne, er produceret af det danske filmselskab, Snowglobe, og distribueres over hele landet af Nordisk Film Distribution. Foto: Rolf Konow
Lille Sommerfugl får premiere i blandt andet Big Bio i Holstebro den 3. december, og du kan vinde billetter til den nye, danske biograffilm.
Annonce

Holstebro: Torsdag den 3. december er der biograf-premiere på Søren Kragh Jacobsens film Lille Sommerfugl - et generationsdrama med Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster i hovedrollerne.

Du kan være med i konkurrencen om at vinde tre gange to billetter til filmen, der også får premiere i den nye Big Bio i Holstebro.

Filmen handler om den stædige svineavler, Ernst, og hans livsledsager, Louise, der inviterer til guldbryllup i det lokale forsamlingshus med dansktop-musik og svingom. Men familien bærer på flere hemmeligheder, og Ernst gemmer på den største...

I løbet af én lang aften pibler sandhederne frem, og familien sættes på den ultimative prøve.

Annonce

En af dogmebrødrene

Søren Kragh-Jacobsen er instruktør på filmen. Det er ham med sangen om "Mona, Mona, Mona, hvornår kommer den dag ....".  Kender du det?, som sangen hedder, skrev instruktøren, sangskriveren og sangeren i 1975. Søren Kragh-Jacobsen har skabt filmklassikere som Vil du se min smukke navle?, Gummi-Tarzan, Drengene fra Sankt Petri og Mifunes sidste sang.

Han har instrueret tv-serien Guldregn og været koncept-instruktør på DRs internationale dramasucces, Borgen, hvor han castede Sidse Babett Knudsen som statsminister, ligesom han også har givet gennembrud til navne som Nikolaj Lie Kaas, Iben Hjejle og Anders W. Berthelsen.

Han var én af de fire originale dogmebrødre sammen med Lars von Trier, Thomas Vinterberg og Kristian Levring.

Sådan deltager du i konkurrencen

I samarbejde med Nordisk Film Distribution sætter Holstebro Onsdag tre gange to billetter til filmen "Lille Sommerfugl" på højkant.

Du kan deltage i konkurrencen ved at sende en mail til onsdag@bergske.dk med ordet "Biografkonkurrence" i emnefeltet med et svar på konkurrencens spørgsmål.

Oplys venligst navn, adresse og mobilnummer.

Sidste frist for at deltage i konkurrencen er mandag den 30. november klokken ti.

Vinderne får direkte besked på en SMS.

Konkurrencens spørgsmål: Hvem er instruktøren bag "Lille Sommerfugl"?

Annonce

Mr. White fra Bond-film

Produktionsselskabet bag filmen, Snowglobe, har blandet rutinerede skuespiller-kræfter med nyere navne.

I hovedrollen som Ernst ses Jesper Christensen, der har brilleret med store roller i danske og internationale film i mere end fire årtier - blandt i Per Flys Bænken, Arven, Før Frosten og De forbandede år.  Han har også spille rollen som Mr. White i tre James Bond-film.

Jesper Christensen skal arbejde sammen med Søren Kragh-Jacobsen for første gang siden Vil du se min smukke navle?, der er fra 1978.


Lille Sommerfugl, der er optaget i Kerteminde på Fyn, er fyldt med kendte dansktop-sange, og Søren Kragh-Jacobsen har også selv skrevet flere nye sange til filmen.


Karen-Lise Mynster fylder rollen ud som hans kone, Louise. Siden det store gennembrud som Eliza i musicalen My Fair Lady på de skrå brædder i 1978 har hun haft utallige store og mindre roller på både film, tv og teatre - fra Ulla i Matador til film som Der er et yndigt land, Italiensk for begyndere, Lad de små børn… og Den tid på året.

Parrets ældste søn, Lasse, spilles af skuespilleren og musikeren Peder Thomas Pedersen. I rollen som hans forsmåede og frustrerede kone, Lis, ses Mia Lyhne. Som Lasses hemmelige elskerinde får modellen og Vild med dans-værtinden, Sarah Grünewald, sin største filmrolle til dato.

Lille Sommerfugl, der er optaget i Kerteminde på Fyn, er fyldt med kendte dansktop-sange, og Søren Kragh-Jacobsen har også selv skrevet flere nye sange til filmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce