Annonce
Holstebro Onsdag

Nyt fællesskab sætter det lange ben foran

De to fysioterapeuter, Allan Larsen og Karen Søndergaard, der hver torsdag går forrest på den nye fælles gåtur, der skal få pulsen i vejret på deltagerne. Foto: Holstebro Kommune
Hver uge fra torsdag den 6. maj tilbyder Holstebro Kommune alle interesserede at gå med på en tur, der giver høj puls på en torsdag.

Holstebro: Fra torsdag den 6. maj kan du sammen med to fysioterapeuter og andre motionister komme med ud på en rask gåtur.

Du kan med andre ord få "Høj puls på en torsdag", og det er også navnet på det nye tilbud til dem, der ønsker at vedligeholde eller forbedre deres egen sundhedstilstand ved at gå.

Gå-tilbuddet er gratis, og du behøver ikke at melde dig til på forhånd.

Annonce

Fra uge 18 kan du hver torsdag klokken 13 iført fornuftige sko blot møde op ved legepladsen i Holstebro Lystanlæg og være klar til at gå pulsen op ved at gå i et hurtigt tempo.

- Vi løber ikke, men vi får godt gang i vores ben og blodomløb. Vi har fokus på powerwalk og intervalgang, men vil også lave enkelte lette øvelser for balance og styrke, siger Allan Larsen fra kommunens Center for Sundhedsfremme- og Forebyggelse i en pressemeddelelse fra Holstebro Kommune.

Det er Allan Larsen og Karen Søndergaard, der begge er fysioterapeuter, som hver torsdag helt bogstavelig talt går forrest på turen.

De forestiller sig, at mange, som har været igennem et forløb med genoptræning efter skader, vil deltage, men de understreger, at alle, som kan og vil på torsdage mellem klokken 13 og 14, er mere end velkomne.

- "Høj puls på en torsdag" supplerer de mange andre gå-fællesskaber, der allerede findes. Og det læner sig op ad Sundhedsstyrelsens anbefalinger om effekten af at få pulsen op. Tilbuddet spiller også godt ind i det landsdækkende samarbejde "Danmark i bevægelse", som skal inspirere os til fælles fysisk aktivitet, og som Holstebro Kommune bakker op om, forklarer Allan Larsen.


"Høj puls på en torsdag" supplerer de mange andre gå-fællesskaber, der allerede findes. Og det læner sig op ad Sundhedsstyrelsens anbefalinger om effekten af at få pulsen op.

Allan Larsen, fysioterapeut


Fra politisk side hilses det nye tilbud velkommen:

- Vi ønsker at have endnu større opmærksomhed på den gavnlige effekt af fysisk aktivitet for borgernes trivsel. Og "Høj puls på en torsdag" favner en bredere del af befolkningen, end hvad en diagnose åbner op for i de allerede eksisterende tilbud, siger Jens Kristian Hedegaard (V), der er formand for social- og sundhedsudvalget.

Center for Sundhedsfremme- og Forebyggelse hjælper i øvrigt gerne foreninger og frivillige med at få lignende tilbud op at stå andre steder i kommunen.

Holstebro Kommune tilføjer, at der tages hensyn til de gældende corona-retningslinjer. Gå-arrangementet aflyses i ferier og på helligdage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce