Annonce
Holstebro Onsdag

Nyt projekt på Slagteriet: Grønne iværksættere får bropas i Holstebro

Holstebro Kommune har skruet op for iværksætteri baseret på grønne tanker. Fra venstre er det projektleder Anne Poulsen, iværksætter Tine Tang, erhvervs- og turismechef Susanne Toftegaard Hansen og medindehavere af Creative Sound Mads Bjerre og Lukas Lindberg. Foto: Thomas Maxe
Slagteriet i Holstebro er base for nyt iværksætterprojekt. Målet er at skabe flere arbejdspladser inden for cirkulær økonomi.
Annonce

HOLSTEBRO: Siden den 1. maj har en gruppe iværksættere ugentligt sat hinanden stævne på Slagteriet i Holstebro. De er håndplukket til at deltage i Holstebro Kommunes nye projekt ”Bropas”.

Målet er at skabe flere grønne arbejdspladser inden for cirkulær økonomi – altså alt, hvad der har med genbrug, klimavenlighed og bæredygtighed at gøre.

- Det handler ikke om volumen, men om kvalitet. Derfor har vi også fra starten en kobling til VIA University College og til Lifestyle & Design-cluster i Herning. Det gælder om at finde nogle gode idéer, der knytter sig til cirkulær økonomi og innovation, og det skal være ambitiøse projekter, fortæller Susanne Toftegaard Hansen, erhvervs- og turismechef i Holstebro Kommune.

Et af projekterne har allerede lanceret sit første produkt. Fire unge holstebroere har udviklet en partyhøjttaler, bygget af genbrugsmaterialer, og flere produkter er under udvikling.

Tine Tang, der er uddannet fysioterapeut, er også godt på vej med sin forretningsidé.

- Jeg starter Aloefoods, som er fødevarer-baseret på Aloe Vera-planten. Målet er at få det solgt i supermarkeder, så man ikke skal nøjes med at finde vej til helsekost-specialbutikker. I første omgang bliver det en slush-ice, og så arbejder jeg på nogle smoothies, siger Tine Tang, som håber at have sit første produkt på markedet til foråret.

Tine Tang satser på, at øget brug af Aloe Vera i fødevarer på sigt vil kunne hjælpe Afrika med at få en mere økonomisk bæredygtig landbrugsproduktion.

Annonce

Skal tænke stort

Det lyder helt vildt ambitiøst, men hos Bropas er det legalt at have store armbevægelser. Det er faktisk meningen, at man skal det, forklarer Anne Poulsen, der på basis af erfaringer fra iværksætterprojekter i blandt andet Hedensted Kommune, er hyret som partner og indpisker for Bropas.

- Bropas handler om at skabe fremtidens arbejdspladser. Vi skal ikke være noget ”kontorhotel”, hvor en freelancer kan sidde og have et job til sig selv. Dem er der så mange af i forvejen. Nej, iværksætterne her skal være skalérbare, mener Anne Poulsen.


Der er ingen, der får lov til at passe sig selv her. Vores mantra er: Tænk stort, start småt og skalér hurtigt.

Anne Poulsen, projektleder for Bropas


Hun snakker højt, hurtigt og virkelig meget. Og hun lægger ikke skjul på, at hun er der for at presse iværksætterne.

- Der er ingen, der får lov til at passe sig selv her. Vores mantra er: ”Tænk stort, start småt og skalér hurtigt”, så vi skal hele tiden følge op på projekterne og skabe fremdrift, siger Anne Poulsen og fortsætter:

- Jeg ser mig selv om en træner, og derfor vil der også være et A-hold og et B-hold, og lige som i sportens verden, så er der nogen, der bliver udtaget til holdet, og nogle der ikke gør. Der kan også være nogen, som kan få mere glæde af hjælp andre steder end her. Det er der ikke noget galt i, og det betyder ikke, at man sidder med en dårlig forretningsidé. Vi skal bare finde det rigtige match.

Annonce

Innovation på VIA

Bropas-projektet har allerede indfriet sit løfte til politikerne om at finde mindst fem iværksættere. Så nu er der allerede skruet op for næste trin i en ambitiøs plan.

- Vi etablerer Akademi for Sundhedsinnovation og Bæredygtighed i samarbejde med VIA sygeplejerskeuddannelsen. Vi vil gerne have flere til at tænke iværksætteri og innovation, også inden for sundhedsområdet, fortæller Susanne Toftegaard Hansen.

Konkret betyder etableringen af akademiet blandt andet, at fysioterapeut Tine Tang skal afholde workshop for blandt andet at dele ud af sine egne erfaringer i håb om, at det vil inspirere andre sundhedsstuderende til også at tænke iværksætteri som en mulig karrierevej.

Holstebro Kommune har for nylig afsat 1,8 millioner kroner til indretning af bedre mødelokaler til Bropas, som også vil få værkstedsfaciliteter i dele af de gamle slagteribygninger.

Læs mere om Bropas på www.slagteriet.dk eller følg projektet på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce