Annonce
Holstebro Onsdag

Odin Teatrets grundlægger og mangeårige leder hædret med italiensk pris

Odin Teatrets grundlægger og mangeårige leder, Eugenio Barba, har endnu engang trukket en international hædersbevisning til Danmark. Prisoverrækkelsen foregik ved en virtuel ceremoni inden jul. Pressebillede
Annonce

Holstebro: Sammen med ni andre scenekunstnere modtog teaterlederen, instruktøren, forskeren, pædagogen og forfatteren, Eugenio Barba, ved en virtuel ceremoni den 22. december på Teatro Nazionale Genova i Italien, den nyoprettede pris, International Award Ivo Chiesa - A Life for Theatre.

Eugenio Barba modtog prisen i kategorien, Teaterpædagogik. Prisen føjer sig til den efterhånden anseelige samling af internationale priser og udmærkelser, som Barba i forvejen har på sit CV.

I prisindstillingen hed det: ”… internationalt anerkendt for sin forskning inden for teaterkunsten og teaterantropologien, er han en af de scenekunstnere, som dybest har sat sit præg på teatrets historie i den anden halvdel af det 20. århundrede.”

Prisen er opkaldt efter en af de betydeligste teaterreformatorer i 1900-tallets italienske teater, Ivo Chiesa, og er oprettet i anledning af 100-året for Ivo Chiesas fødsel.

Eugenio Barba grundlagde - efter teaterstudier på blandt andet Jerzy Grotowskis teaterlaboratorium i Wroclaw, Polen, i 1964 - Odin Teatret i Oslo. På invitation af byrådet flyttede Odin Teatret i 1966 til Holstebro, hvor det har ligget lige siden.

Den 1. januar 2021 trådte den 84-årige Eugenio Barba efter 56 års virke af som teaterleder for Odin Teatret, men han fortsætter med at arbejde som teaterinstruktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce