Annonce
Holstebro Onsdag

Opgiver ikke festival allerede i år: Det er ønsketænkning, men ellers har vi en plan B

Kulturperlen følger tæt udviklingen af corona-krisen. Skulle der eksempelvis blive åbnet op for, at man måtte samle 500 mennesker til koncert, så ville der ikke være tilstrækkelig økonomi i den mulighed. Fra Kulturperlen ses her fra venstre: Poul Hornshøj, Claus Bjerrum, Bent Vium og John Brødbøk. Foto: Morten Stricker
Onsdagskoncerter og Nostalgifestival er ikke i fare trods pengetab. Nye tidspunkter er på plads - også denne sommer.
Annonce

Holstebro: De holder fast, selvom chancerne er små.

Den del indrømmer kasserer i Kulturperlen John Brødbæk gerne om dette års Nostalgifestival, den 8. august.

- Det er ønsketænkning, at den bliver til noget i år. Det ved vi godt, siger han.

Af samme grund har Kulturperlen en plan B, ikke blot for festivalen, men også de onsdagskoncerter over sommeren, der allerede er aflyst.

De selvsamme kunstnere, der skal optræde til festivalen, har nemlig lovet, at de er klar næste år, den 14. august. Og det er Kulturperlen, trods alt, glade for.

- Vi havde nemlig fået vækket nogle gæster, vi ikke normalt ser, med navne som Sweet, Smokie og Showaddywaddy, siger sikkerhedsansvarlig Claus Bjerrum.

Onsdagskoncerterne er alle skubbet til september.

- Hidtil har corona-virussen ikke været så alvorlig, som man regnede med, og fortsætter det nu, og der ikke er nye tilfælde, når vi når til juli, så bliver det svært at holde folk tilbage. Og når der først lukkes op, så bliver det, som jeg har sagt før, som at lukke køer ud på græs, siger formand Poul Hornshøj.

Koncerter

Nostalgifestivalen er fortsat fastsat til den 8. august i år. Åbnes der ikke op, udskydes festivalen til den 14. august 2021.

Onsdagskoncerterne er "aflyst" og skubbet til følgende datoer senere på sommeren:

2. september 2020: Johnny Reimer & The Clifters samt Humørekspressen.

9. september 2020: Johnny Hansen med Country Friends samt Ester Brohus.

16. september 2020: Stig Rossen & Bamses Venner samt The Grandfætters.

Albert Hammond skulle have optrådt til en onsdagskoncert i år. Den koncert er udskudt til den 26. maj 2021.

Bloddonorfesten for Holstebro-Struer Donorkorps skulle være fundet sted den 14. august med Nicklas Sahl, Folkeklubben, Midt om natten og Ugler i Mosen. Festen er nu udsat til den 28. maj 2021.

Annonce

Hjælpepakker?

Kulturperlen er i øjeblikket ved at finde ud af, om og hvad man kan få del i i hjælpepakker.

Udgifter for mere end en halv million kroner til nu nyttesløse reklamer, billetter og plakater er tabt.

- Men det mest triste er, at foreningslivet kommer til at mangle rigtigt mange penge, siger Poul Hornshøj.

Sportsklubber, spejdere og Vestbyen Friskole hjælper normalt ved arrangementerne.

- De mister i hvert fald også en halv million kroner, siger presseansvarlig Bent Vium, der på Kulturperlens vegne håber, at folk vil støtte venneklubben, så der kan komme indtægter i en tid med kun udgifter.

Kulturperlen håber derudover, at publikum vil beholde deres købte billet til Nostalgifestivalen, hvis den udskydes med et år.

Albert Hammond, der var et hovednavn til onsdagskoncerterne, meldte hurtigt ud, at grundet frygt for coronavirussen måtte han aflyse sommerens koncert i Holstebro. Også her er plan B på plads: Hammond spiller i Lystanlægget den 26. maj 2021.

Annonce

Donorer udskyder

Holstebro-Struer Donorkorps er havnet i en tilsvarende situation. Den 14. august skulle Nicklas Sahl, Folkeklubben, Midt om natten og Ugler i Mosen have optrådt for de 1900 bloddonorer, der indtil videre har hentet en gratis billet. Kulturperlen ville så fylde de sidste pladser op i Lystanlægget, der har plads til 3500 publikummer.

Formand for Holstebro-Struer Donorkorps, Erik Agerbo Henriksen, forklarer, at en overvejelse gik på at skubbe til sensommeren.

- Men i stedet for en aflysning har vi dog satset på en udsættelse til fredag den 28. maj næste år, siger han og tilføjer:

- Det var ellers gået suverænt godt med at uddele billetter. Vi var på omkring 1900, og på den baggrund er det pokkers ærgerligt.

Glad er han til gengæld for, at de selvsamme kunstnere har lovet at være klar til næste år.

- Men vi er må starte forfra i forhold til at uddele billetter, fordi vi er nødt til at holde hånd i hanke med, hvem der vil med til koncerterne, siger Erik Agerbo Henriksen.

Efter sommerferien kan donorer hente nye billetter.

Kulturperlen har en plan, også en plan B i nogle tilfælde, som det ses her på scenevæggen i Lystanlægget. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce