Annonce
Holstebro Onsdag

Optiker er flyttet til et godt hjørne

Brille-udstillingen, der kan ses gennem butiksvinduet ude fra Enghaven døgnet rundt, har Henrik Fisker Madsen udformet som et øje med spejlet som pupillen. Foto: Ninna Pirchert

Efter godt og vel tre år i Sønderlandsgade har Madsen Optik rykket teltpælene op og er flyttet ind i en tidligere børnetøjsbutik på hjørnet af Enghaven og Østergade i Holstebro.

Annonce

Holstebro: - Det er et rigtigt godt hjørne, vi er flyttet til, og det er fint - og helt bevidst - at vi nu ligger lige ved siden af byens største optikerforretning.

Sådan lyder det fra 51-årige Henrik Fisker Madsen, der i sidste måned slog døren op på sin nye adresse i Enghaven 1 - midt i Holstebro.

Naboskabet - eller måske snarere genboskabet - med Ulsted, som han ser som både kollega og konkurrent, er han altså glad for. For hans erfaring er, at kunderne gerne vil have et stort udvalg.

Og så mener han, at det - lige som i Silkeborg, hvor der er mange bilforhandlere, der har gjort byen kendt som bilernes by - er fint med flere forretninger, der sælger det samme i samme område.

Madsen privat

Henrik Fisker Madsen har sammen med sin familie boet på Blåmunkevej i Holstebro i 17 år.Hans kone, Maiken, arbejder hos Belsac.

Parret har to drenge, Viktor på 14 år og Gustav på ti år.

Annonce

Strøgkunder på besøg

I september 2015 åbnede Henrik Fisker Madsen sin optikerforretning i Sønderlandsgade. men da chancen bød sig, besluttede han sig altså for at flytte tættere på gågademiljøet, og her har han nu fået mange flere strøgkunder ind ad døren.

- Huslejen i Enghavene er dobbelt så høj som i Sønderlandsgade, men den kan slet ikke sammenlignes med huslejen i Nørregade. Der kan jeg godt gange huslejen yderligere med to en halv gang, vurderer han.

Ambitionen er ikke på et senere tidspunkt at rykke helt ind i gågaden - han er godt tilfreds med sin nye og mere synlige placering.

- Jeg har haft gamle kunder inde, der har sagt til mig, at det er godt, at jeg er kommet i gang igen. De har åbenbart ikke observeret, at jeg har været i gang i tre år i Sønderlandsgade, fortæller han.

I januar har han fået fire gange så mange nye kunder som sidste år.

- Og jeg kan også mærke, at forretningen er i vækst, fortæller optikeren, der dog ikke har lyst til at sætte hverken tal eller procenter på den forøgede omsætning.

Annonce

Uventet drejning

Det var lidt af et pudsigt sammentræf, at Henrik i sin tid blev optiker. Han var ellers begyndt på læretiden som maskinsnedker. Hans søster arbejdede i et reklamebureau, og da hun var i gang med at udarbejde materiale for en optiker, fik han øjnene op for faget.

- Jeg vidste intet om optikerbranchen, men sådan kan livet jo tage en uventet drejning, fortæller han.

Faget var altså nyt for ham, men det var drømmen om at få fod under eget bord ikke.

- Jeg har altid drømt om at blive selvstændig - jeg har altid haft lyst til at være med i stedet for at iagttage, forklarer optikeren.

Henrik Fisker Madsen arbejdede fem år ved Ulsted, som han nu er blevet genbo til, før han etablerede Nyt Syn i Nørregade. Optikerbutikken drev han i mere end ti år, indtil han solgte sin forretning til en kapitalkæde. Aftalen var, at han skulle blive der, indtil kæden havde fået den solgt videre. Og for ham blev det til fire et halvt år op ad bakke.

- Jeg nåede at have syv forskellige chefer og at gå ned med stress to gange, fortæller Henrik, der dog nåede frem til, at han gerne vil eje sin egen forretning.

Annonce

Frivilligt samarbejde

Og det gør han altså nu med Madsen Optik.

Butikken er en del af Optiker Team - et frivilligt samarbejde mellem 159 butikker i Danmark og lige så mange i Norge.

- Men jeg bestemmer selv, hvad der er for briller, jeg vil have på hylderne, fortæller Henrik, der er glad for muligheden for at have lidt anderledes produkter.

- Ellers bliver det hele jo lige lovligt ens, mener han og tilføjer:

- Det er mere spændende at gå med et par briller, som ikke er de samme, som man møder hos fire andre nede i Kvickly.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce