Annonce
Holstebro Onsdag

Over 2600 flere overvægtige holstebroere på syv år

Fra 2010 til 2017 steg andelen af overvægtige holstebroere med 4,6 procent, hvad der svarer til mindst 2625 personer. Arkivfoto
Køen til diætisterne vokser med stor fart. Især lange ferier er et wake-up call for mange, siger ekspert i spisningens psykologi.
Annonce

Holstebro: Fedmebølgen skvulper tungt ind over Midtjylland. Fra 2010 til 2017 steg andelen af overvægtige holstebroere med 4,6 procent, hvad der svarer til mindst 2625 personer. På landsplan viser det samlede tal, at omkring 2,5 millioner voksne danskere i dag kan finde sig selv i Sundhedsstyrelsens kategori for moderat eller svært overvægtige.

Udviklingen har skabt travlhed hos Danmarks største diætistklinik, Diætisthuset, der melder om rekordlange køer på samtlige 36 klinikker landet over. Sommerferien har givet tid til refleksion, og folk søger hjælp som aldrig før.

– Især under og efter en lang ferie oplever vi, at folk er interesserede i vægttab. De har sandsynligvis gået med tanken længe, men det er først under ferien, at de kan samle kræfter til at igangsætte ændringen. Men mange forsøg fortaber sig kort tid efter, at hverdagens travlhed er vendt tilbage, siger klinisk diætist ved DiætistHuset i Holstebro Line Bjerre, i en pressemeddelelse.

Forskning viser, at fire ud af fem almindelige slankekure slår fejl. Det skyldes ifølge Line Bjerre netop, at en almindelig slankekur ikke er designet til at modstå hverdagen.

Ferie kan være et godt afsæt til at ændre sine dårlige vaner, fordi man kommer ud af hverdagens handlingsmønster og ser sin dagligdag lidt på afstand. Det pointerer psykolog og ph.d. Anette Schnieber, der forsker i spisningens psykologi ved Via University College.

Hun understreger, at de psykologiske aspekter af et varigt vægttab ikke skal undervurderes. En omlagt kost og rigelig motion er en god start, men hvis ikke man har hovedet med i processen, risikerer man, at de tabte kilo hurtigt tages på igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jagten på kalken

Holstebro Onsdag

Idrætsrådet holder årsmøde

Annonce