Annonce
Holstebro Onsdag

Over 8000 børnefamilier har søgt om julehjælp hos Mødrehjælpen

I Region Midtjylland har 1734 forældre søgt om julehjælp hos Mødrehjælpen. Der er mange enlige forsørgere blandt ansøgerne.
Annonce

Regionen: Igen i år har tusindvis af trængte børnefamilier søgt om Mødrehjælpens Julehjælp. I år har Mødrehjælpen modtaget over 8000 ansøgninger fra børnefamilier i hele Danmark. I Region Midtjylland har 1734 forældre søgt om julehjælpen til i alt 3540 børn.

Ansøgningsfristen til Mødrehjælpens Julehjælp er udløbet, men man kan bidrage til Mødrehjælpens Julehjælp frem til den 20. december. Mange af de familier, der rækker ud efter hjælp, kæmper både med en presset økonomi samt sociale og psykiske udfordringer, forklarer Mødrehjælpen i en pressemeddelelse.

Annonce

Kronisk sygdom

- Det er den enlige mor med en kronisk sygdom, faren, der har mistet sit job på grund af en arbejdsskade, eller familien uden nogen form for sociale netværk til at hjælpe dem igennem en hård økonomisk periode. Det er tydeligt, at økonomien er et alvorligt problem ved siden af de øvrige udfordringer, familierne slås med, siger direktør i Mødrehjælpen, Ninna Thomsen.

Af ansøgningerne fremgår det, at 87 procent af forældrene der søger julehjælpen, er enlige forsørgere, og at cirka halvdelen af forældrene har angivet "gæld", som en af de primære årsager til deres ansøgning om hjælpen.

Sidste år rakte Mødrehjælpens indsamlede midler til at give mere end 6000 børn en jul, og igen i år afhænger hjælpen af danskernes donationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jazztrio spiller i Subhuset

Annonce