Annonce
Holstebro Onsdag

Overraskende udvikling: færre boliger til salg

De aktuelle forhold giver en fordel til de sælgere, der vælger at sætte deres bolig til salg lige nu, siger Torben Sørensen, Danbolig Holstebro. Pressefoto
Der er mange købere i markedet og færre til salg-skilte
Annonce

Boligen: Der er færre boliger til salg i markedet. I Vestjylland er antallet af huse til salg faldet med 3,4 procent den seneste måned og 8,9 procent i forhold til maj måned sidste år. Det viser tal fra Boligsiden, som er beregnet af Nordea Kredit.

- Hvis man som husejer går med salgstanker, så er det et godt tidspunkt. Når udbuddet er så lavt, som det er i dag, så bliver fokus langt større på de enkelte boliger, siger chefanalytiker og boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit i en pressemeddelelse.

Annonce

Færre til salg-skilte

Hos danbolig Holstebro oplever de også, at der er mange købere i markedet og færre til salg-skilte. Den situation giver en fordel til de sælgere, der vælger at sætte deres bolig til salg lige nu, siger daglig leder Torben Sørensen.

- Der er mange købere i markedet, som er hurtige til at slå til, når der kommer nye boliger til salg. Men den seneste tid har køberne fået færre boliger at vælge mellem, og det betyder, at de ledige boliger kan få mere opmærksomhed fra køberne, siger han.

Annonce

Boligmarkedet overrasker positivt

Forklaringen på det lave udbud skal særligt findes i to forhold. For det første er køberne vendt tilbage til markedet, hvilket har fået handelsaktiviteten til at stige. For det andet har færre boligejere valgt at sætte deres bolig til salg.Køberne har færre boliger at vælge mellem, og det betyder, at de ledige boliger kan få mere opmærksomhed fra køberne

Torben Sørensen, Danbolig Holstebro


Ifølge boligøkonom i Nordea kredit, Lise Nytoft Bergmann, kommer det meget lave udbud som en overraskelse. Ud fra en økonomisk betragtning skulle man forvente, at den aktuelle situation ville få udbuddet på boligmarkedet til at stige, men sådan har det ikke været.

- Boligmarkedet har overrasket positivt de seneste måneder. Handelsaktiviteten har været høj og sælgerne har ikke stået i kø for at komme af med deres bolig, hvilket har holdt hånden under priserne, siger Lise Nytoft Bergmann.

På landsplan er udbuddet på husmarkedet faldet med 2,5 procent den seneste måned. I forhold til maj måned sidste år er udbuddet faldet med 11,9 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce