Annonce
Holstebro Onsdag

På æblerov i skolekøkkenet

170.000 skolebørn skal bruge danske æbler i skolekøkkenet i uge 43, 44 og 45. Pressebillede
Annonce

Holstebro: 1300 børn og unge fra Holstebro Kommune går på æblerov i skolekøkkenet, når GoCook Smagekassen fra Coop efter efterårsferien lander hos fire ud af fem grundskoler i Danmark.

Sammen med 170.000 andre skolebørn skal de blandt andet bage søde æble-boller og give en italiensk æggekage et tvist med danske æbler.

- Vi oplever, at mange børn aldrig har været på æblerov, selvom Danmark bugner af æbler her i efteråret, og de er heller ikke helt klar over, hvor meget man kan bruge et dansk æble til. De kender bedst de søde, udenlandske æbler, men de danske æbler har meget mere knald på smagen, så de er fortrinlige i alt fra morgenmad til aftensmad - og naturligvis dessert, siger Bente Svane Nielsen, der er projektchef for GoCook, i en pressemeddelelse.

- Børnene kan derfor blive mad-reddere ved at lære at bruge de mange danske æbler lige nu. Og så skal de naturligvis også smage æblerne og opleve, hvordan de kommer fra jord til bord, fortsætter hun.

Rolf Krake Skolen deltager i projektet med otte klasser, Halgård Skole med seks klasser og Sønderlandsskolen med fire klasser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Corona skabte alternativer

Annonce