Annonce
Holstebro Onsdag

På med mundbind: Sådan undgår du duggede briller

Kombinationen af mundbind og briller er ikke altid lige god. Mundbindet får nemlig ofte billerne til at dugge til. Optikerkæden, Louis Nielsen, der også har forretninger i Holstebro, har fem tips til at udgå irritationen. Pressebillede
Brillebrugere har fået deres sag for, efter det er blevet obligatorisk at bruge mundbind i den kollektive trafik. Brillerne dugge nemlig nemt til. Optiker-kæden, Louis Nielsen, giver fem tips til at undgå duggede briller.
Annonce

Holstebro/Danmark: Brillebrugere kender det fra vintermånederne: Når temperaturen er under frysepunktet, og du træder ind i varmen. Så sker det:

Alt er uklart og tåget, og du kan ingenting se, fordi dine briller dugger.

Det samme kan ske, når du tager et mundbind på, fordi den varme, den udåndede luft slipper ud, lægger sig på brillerne og gør dem duggede.

Gitte Brink Kristensen, der er klinisk fagspecialist hos Louis Nielsen, giver dig her fem tips til at komme duggen til livs.

1. Vælg den rigtige maske

Gå efter et mundbind, der passer tæt rundt om din næse. Hvis masken sidder for løst, kan der opstå mellemrum mellem næsen og masken.

Nogle masker fås med en metalstrip eller tråd, som kan klemmes sammen om næsen. Det forhindrer luften i at slippe gennem mellemrummet, og på den måde undgår du, at brillerne dugger.

2. Giv den et knæk

Fold masken ved at knække den øverste fjerdedel indad. Den opstigende luft fanges i folden og når derved ikke brilleglassene.


Det kan hjælpe at vaske dine briller med sæbe, inden du tager dem på. Sæben skal dog være uden slibemidler. Når du har smurt dine briller ind i sæbe og skyllet dem af igen, behøver du kun at tørre dem og lade dem hvile et stykke tid.

Gitte Brink Kristensen, klinisk fagspecialist.


3. Brug sæbe

Det kan hjælpe at vaske dine briller med sæbe, inden du tager dem på. Sæben skal dog være uden slibemidler. Når du har smurt dine briller ind i sæbe og skyllet dem af igen, behøver du kun at tørre dem og lade dem hvile et stykke tid.

Det tynde lag, som lægger sig på glassene efter en vask med sæbe, forhindrer nemlig, at de fine dråber fra dit åndedræt lægger sig på glassene.

Alternativt kan man gå til sin optiker og få brillerne ultralydsrenset. Det giver samme effekt.

4. Brug tape

Du kan placere en stribe kirurgisk tape til at klæbe ansigtsmasken fast på huden. På den måde undgår du at luft fra din udånding slipper ud og dugger brillerne.

Jo længere tapen er, desto bedre slutter masken tæt. Du får det bedste resultat ved at placere tapen på broen på din næseryg og langs dine kindben. Kirurgisk tape kan købes på dit lokale apotek.

5. Kontaktlinser dugger ikke

Den nemmeste måde at undgå duggede briller på er at skifte til kontaktlinser.

Så slipper du helt for bøvlet med duggede briller. Er du ny til kontaktlinser, er det en god ide at besøge en optiker og få kvalificeret vejledning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce